latinica  ћирилица
02/08/2024 |  14:05 ⇒ 18:38 | Autor: RTS

Topić: U užasnim sam bolovima, dalje učešće zavisi od medicinskih prognoza

Srpska atletičarka Angelina Topić je poslije plasmana u finale Olimpijskih igara bila vidno potresena povredom zgloba, objasnivši da njeno dalje učešće zavisi od medicinskih prognoza.
Angelina Topić (Foto: EPA-EFE/ADAM VAUGHAN) -
Angelina Topić (Foto: EPA-EFE/ADAM VAUGHAN)

Debitantkinja na Olimpijskim igrama doživjela je bolnu povredu zgloba prilikom zagrijevanja, što joj je znantno otežalo borbu za plasman u finale.

- Dok sam se zagrijavala, nezgodno sam stala na sunđer i čula sam da je nešto puklo. Prvo ništa nisam osetila, ali pri hodanju ka tribinama sam vidjela da ne mogu da hodam uopšte. Išli smo kod doktora za zavoj, uzela sam dva brufena. Prvih 15 minuta nisam mogla da stanem na nogu - rekla je nakon kvalifikacija Angelina Topić za RTS.

Preskočila je visinu od 1,92 metra, ali je stala na 1,95, što je ispod kvalifikacione norme, ali će u finale kao sedma u svojoj kvalifikacionoj grupi i 12. u generalnom plasmanu.

- Meni je 1,92 djelovalo kao dva metra. Nisam osjećala kao da je nešto što mogu da preskočim sa lakoćom. Ubjeđivala sam se da mi nije ništa, ali izgleda da nije tako. Preskočila sam 1,92 u trećem pokušaju, ali za 1,95 nisam bila sigurna. Nije bilo moguće danas. Zavisila sam od drugih, upala sam kao sedma, ne znam kako - istakla je Topićeva.

Njeno učešće u finalu zavisi od odluke doktora.

- Ovo mi se nikad nije desilo. U užasnim sam bolovima. Pokušaću da se pojavim. Znam da sam spremna, da imam to u nogama i u glavi. Probaću, da vidimo šta je - zaključila je Topićeva.

Finale je na programu u nedjelju 4. avgusta od 19.55 časova na "Stadionu Francuska" u Parizu.