latinica  ћирилица
02/08/2024 |  17:20 ⇒ 19:00 | Autor: sputniknews.com

Đoković ispratio Marija u penziju: Čestitam mu na nevjerovatnoj karijeri

Najbolji teniser svijeta svih vremena Novak Đoković pozdravio je odlazak u penziju Endija Marija.
Đoković i Mari (Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN/ilustracija) -
Đoković i Mari (Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN/ilustracija)

Đoković i Mari se poznaju još iz juniorskih dana pa su bili veliki rivali, ali još veći prijatelji, a Đoković je imao posebnu poruku za njega.

- Endi, svi smo se nadali da ovaj momenat neće doći, ali evo ga. Samo hoću da ti kažem čestitam na nevjerovatnoj karijeri. Mnogo grend slem pehara, prvo mjesto na svijetu, dvije zlatne medalje, Dejvis kup. Stvarno, uradio si sve. Njeverovatno, čestitam tebi i tvojoj porodici - rekao je Đoković.

Đoković je rekao da se "vraćaju nazad u vrijeme i misli da su njih dvojica imali 11 kada smo se prvi put upoznali na terenu".

- Imali smo nevjerovatne mečeve, rivalstvo. Igrali smo finala svih Grend slemova, ti si donio Vimbldon Britaniji poslije 77 godine, nažalost protiv mene u finalu, ali je to specijalno, istorijski momenat, koji ja cijenim i zahvalan sam što sam bio dio toga. Možeš biti ponosan na nevjerovatnoj izdržljivosti i borbenom duhu i inspiraciji koju si dao svima nama. Poslije svih teških momenata koje si prošao, operacije, ograničenja u pokretima, nastavio si i pokazivao si svima da nema puštanja i odustajanja. "Kudos" za tebe i sve najbolje tebi i tvojoj porodici i zaslužio si najbolji mogući oproštaj. Ćao, ćao, moj prijatelju - poručio je Đoković.