latinica  ћирилица
02/08/2024 |  18:03 ⇒ 18:59 | Autor: RTRS

Angelina Topić zbog povrede neće moći da skače u finalu Olimpijskih igara

Srpska atletičarka Angelina Topić uprkos plasmanu, zbog povrede neće moći da se takmiči u finalu skoka uvis na Olimpijskim igrama, saopštio je predsjednik Srpskog atletskog saveza Veselin Јevrosimović.
Angelina Topić (FOTO: EPA-EFE/Tolga Bozoglu) -
Angelina Topić (FOTO: EPA-EFE/Tolga Bozoglu)

Topićeva je na zagrijavanju pred početak kvalifikacija doživjela tešku povredu noge, ali je uspjela da preskoči normu 1,92 i da izbori plasman u finale.

- Nažalost Angelina Topić neće moći da nastupi u finalu Olimpijskih igara u Parizu. Tokom zagrijavanja došlo je do ozbiljnije povrede desne noge, tačnije naprsnuća fibule u predjelu skočnog zgloba. Kakva devojka, sa takvom povredom da izbori finale je za rubriku Vjerovali ili ne - napisao je Јevrosimović na platformi Iks.

Srpska atletičarka je po završetku kvalifikacija izjavila da je doživela težu povredu.

      View this post on Instagram

A post shared by angelina<3 (@angelinatopic)

- Dok sam se zagrijavala, nezgodno sam stala na sunđer i čula sam da je nešto puklo. Prvo ništa nisam osjetila, ali sam pri hodanju ka tribinama vidjela da ne mogu da hodam uopšte. Išli smo kod doktora za zavoj, uzela sam dva brufena. Prvih 15 minuta nisam mogla da stanem na nogu - rekla je Angelina Topić za RTS kroz suze.