latinica  ћирилица
03/08/2024 |  13:18 ⇒ 13:18 | Autor: SRNA

Milićević: Hrvatska jedina zemlja u kojoj je nekažnjen zločin ubijanje djece

Hrvatska je skoro tri decenije poslije genocida nad Srbima u akciji "Oluja" jedina zemlja u EU i vjerovatno u svijetu u kojoj je ubijanje djece nekažnjen zločin, rekao je ministar bez portfelja u Vladi Srbije zadužen za odnose s dijasporom Đorđe Milićević.
Dokumentarni film - Foto: RTRS
Dokumentarni filmFoto: RTRS

Milićević je podsjetio da su hrvatski piloti masakrirali djecu u koloni na Petrovačkoj cesti u zbjegu pred hrvatskom vojskom i policijom u akciji "Oluja".

On je naveo da za organizovani pogrom Srba, koji je tadašnji hrvatski predsjednik Franjo Tuđman sproveo uz podršku NATO saveznika, do danas niko nije odgovarao.

Upravo zbog takvog licemerja svjetskih moćnika, Milićević kaže da srpski narod mora biti jedinstven i držati se zajedno bez obzira gdje živio.

Povodom 29 godina od zločinačke akcije "Oluja" i Milićević je saglasan da je to bilo najveće etničko čišćenje u Evropi od 1945. godine.

Ukazao je da Srbija, predvođena Aleksandrom Vučićem, neće dozvoliti da se ikada više ponove "Oluje" nad srpskim narodom i da će brinuti o svojim sunarodnicima gdje god živeli u regionu.

On je, između ostalog, istakao i Srbija nikada neće odustati od zahteva da se kazne odgovorni za genocid nad Srbima, saopšteno je iz Milićevićevog kabineta.