latinica  ћирилица
03/08/2024 |  15:28 ⇒ 15:28 | Autor: TANЈUG

Košarkašice Srbije poražene od Španije

Košarkašice Srbije poražene su od Španije 62:70 rezultatom u meču trećeg kola grupe A i tako su zauzele drugo mjesto u grupi, iza današnjih rivalki.
Srbija - Španija (Foto: EPA/ALEX PLAVEVSKI) -
Srbija - Španija (Foto: EPA/ALEX PLAVEVSKI)

Srpkinje su i prije današnjeg meča imale obezbijeđen plasman u četvrtfinale, ali su neočekivano slabom partijom dozvolile Špankinjama da ih savladaju i obezbijede sebi lakši put do medalje.

Poslije prve, izjednačene dionice, Španija je imala plus tri - 16:13.

U drugoj dionici Španija je uspejla da poveća prednost i na poluvrijeme ode sa plus devet - 37:28.

Srpkinje nisu poentirale šest minuta u trećoj dionici, pa su Špankinje itišle na najvećih plus 21 - 49:28.  Poslije 30 minuta igre bilo je 55:38.

U četvrtoj dionici izabranice Marine Maljković su konačno zaigrale bolje, topile su prednost Špankinja, a 46 sekundi pre kraja prišle su na minus šest - 62:68, ali nije bilo vremena za potpuni preokret.

Španija je završila kao pobjednik grupe A sa tri pobede, Srbija je druga sa skorom 2-1, a Kina treća skorom 1-2, pošto je ranije danas deklasirala posljednjeplasirani i bez pobjede Portoriko rezultatom 80:58.

Srbija, zahvaljujući odličnom poen količniku (plus 17), ima velike šanse da bude najbolja drugoplasirana selekcija i tako izbjegne pobjednike grupa B i C.