latinica  ћирилица
03/08/2024 |  17:52 ⇒ 17:52 | Autor: TANЈUG

Vučić: Srbija će u narednom periodu nabaviti mnogo izuzetnih oruđa za vojsku (VIDEO)

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Loznici, odgovarajući na pitanje novinara koji je stav Srbije po pitanju naoružavanja Hrvatske američkim raketnim sistemima "hajmars", da Hrvatska ima pravo da se naoružava, ali je dodao i da će Srbija u narednom periodu nabaviti mnogo više izuzetnog oruđa.
Aleksandar Vučić - Foto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Aleksandar VučićFoto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

- Naši timovi rade na tome i već smo mnogo toga sklopili, pa vidjećete to u kratkom periodu - rekao je Vučić prilikom obilaska renovirane kasarne "Podnarednik Momčilo Gavrić".

Vučić je podsetio i da će Hrvati dobiti 12 polovnih aviona Rafal i dodao da će "hajmarse" oni dobiti za 3 godine.

Ocenio je da je "hajmars" izuzetno ozbiljno, precizno oruđe, veoma pokretno.

- Zamislite samo da smo mi nabavljali nešto tog tipa, koliko bi tekstova u regionu izašlo, kako ugrožavamo sve i svakoga - rekao je Vučić.

Dodao je da Srbija nije pokazala sve šta ima od vojne opreme i najavio je još "iznenađenja" u narednom periodu.

- Radimo veoma ozbiljno i ulažemo mnogo novca, jer naša doktrina je promijenjena... naša doktrina je danas mnogo ozbiljnija, složenija, kompleksnija, zahtjeva mnogo više od nas. I zato vidite upravo i ovo danas gdje smo došli. Kada govorimo o toj doktrini i o strategijskim i taktičkim opredijeljenjima, mi ćemo da jačamo i snažimo mnogo brže nego što oni to vide - rekao je Vučić.