latinica  ћирилица
03/08/2024 |  19:03 ⇒ 20:34 | Autor: RTRS

Dodik: Srbi kroz istoriju pamte kolone i stradanja; Ne smijemo da izgubimo sjećanja (FOTO/VIDEO)

Srbi kroz istoriju pamte kolone, pamte stradanja. Pražnjenje Hrvatske bilo je plansko, to je bio genocid u kontinuitetu, rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, tokom obilježavanja Dana sjećanja na stradale i prognane Srbe u akciji "Oluja".
Milorad Dodik - Foto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Milorad DodikFoto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

- Okupljamo se ovdje da obilježimo pogrom našeg naroda. Prije 10 godina dogovorili smo se da obilježavamo zajedno važne datume iz naše prošlosti - rekao je Dodik.

Istakao je da moramo ići dalje, ali ne smijemo da izgubimo sjećanja.

- Ona ne smiju blijediti. Kada nas jako napadaju, Srbe, Srbiju, Republiku Srpsku, onda sam siguran da nam ide bolje. Uvijek može bolje, i kad nam skupa i pojedinačno bude dobro, onda će i država nam biti jaka i uspješna - jasan je Dodik.

Poručio je da se trebamo okupiti oko ideje države Srbije i države Republike Srpske.

- Ako budemo podijeljeni, mali, onda ćemo biti ponovo lak plijen i ponovo ćemo u kolone. U ime toga podržimo jedinstvo, to je jedino što nam je preostalo - naveo je Dodik.

Istakao je da smo jedinstven prostor.

- Nas interesuje isključio jaka i moćna Srbija, jer bez takve Srbije ni mi u Srpskoj nemamo čemu da se nadamo.  Moramo se boriti za naše bolje sutra. Hvala svima koji vjeuruju u Srbiju i Republiku Srpsku. Nećemo da se jadamo, znamo kako je, i iz tog inata idemo jako u nove pobjede - naveo je Dodik.