latinica  ћирилица
03/08/2024 |  19:16 ⇒ 20:04 | Autor: RTRS

Vučić: Srpskom narodu se više nikada neće ponoviti pogrom (FOTO/VIDEO)

Početkom avgusta ne može nikada biti nešto važnije, jer tada je naš narod izgubio svoje najmilije, imanja, kuće, imovine, rodnu grudu, rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, tokom obilježavanja Dana sjećanja na stradale i prognane Srbe u akciji "Oluja".
Aleksandar Vučić - Foto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Aleksandar VučićFoto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

- Ali to je i početak ponosa, koji neki nikada neće moći da razumiju - naveo je Vučić.

Poručio je da se srpskom narodu više nikada neće ponoviti pogrom.

Istakao je da već 10 godina se sjećamo progona i stradanja Srba iz Krajine.

- Deset godina je kako na sličan način držimo pomen i kažemo po neku riječ o užasnom zločinu i najvećem etničkom čišćenju u Evropi od Drugog svjetskog rata pa do danas. I to radimo bez izuzetka - naveo je Vučić.

Istakao je da je Srbija za tih 10 godina uspjeli svima da kaže u svijetu šta mislim o toj akciji i da se nikoga ne stidi.

- U UN smo se suprostavili najmoćnijim silama svijeta. Digli smo glas u ime svih slobodarskih naroda ovog svijeta. I uspjeli smo, jer 109 zemalja nije glasalo za tu sramnu rezoluciju o Srebenici - podsjetio je Vučić.

Istakao je da zato "služimo samo svom narodu i svojoj zemlji".

- Јer nema nam spasa ako služimo neke druge. Svake godine slušamo tu priču kako smo mi krivi - izjavio je Vučić.

Istakao da moramo da mijenjamo sebe.

- Da učimo i još više radimo, da budemo uspješniji i od okruženja, sa kojim želimo da sarađuejmo ali sa malo promiješanim kartama. Kada iz Zagreba, Sarajeva, Podgorice vidite kako nas napadaju, znajte da je to dobro za Srbiju - rekao je Vučić.

Naveo je da nikada neće biti razlike između Srba.

- Srbin je Srbin iz Knina, Loznice, Banjaluke ili Subotice. Traktor je bio spasanje za mučenike i nejač. Neće više biti ni progroma ni traktora. To obećavam kao predsjednik Srbije - naveo je Vučić.