latinica  ћирилица
04/08/2024 |  10:06 ⇒ 14:17 | Autor: RTRS

Operativna akcija "Nišan 2": Tri osobe uhapšene zbog droge (FOTO)

Tri osobe su uhapšene u okviru operativne akcije "Nišan 2", saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.
Oduzeta droga - Foto: Ustupljena fotografija
Oduzeta drogaFoto: Ustupljena fotografija

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka 03. avgusta 2024. godine realizovali su operativnu akciju kodnog naziva "Nišan 2", koja je usmjerena na sprečavanje i otkrivanje krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga u okviru koje su lišili slobode lica H.H. i Ž.G., oba iz Banjaluke, zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga, te lice B.Ј. iz Banjaluke, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga i sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje, navodi se u saopštenju

Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Banjaluci, a uz prethodnu saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, izvršen je pretres na tri lokacije.

Oduzeta droga (Foto: Ustupljena fotografija)

Tom prilikom je pronađeno i oduzeto ukupno oko 1,5 kilograma zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, više digitalnih vaga za precizno mjerenje, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela, navodi se u saopštenju.

Prilikom lišenja slobode, lice B.Ј. je pružalo aktivan otpor policijskim službenicima, te je pokušavalo spriječiti policijske službenike u obavljanju službene radnje.

U toku je kriminalistička obrada navedenih lica, a sve mjere i radnje preduzimaju se pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta, lice B.Ј. je 03. avgusta 2024. godine, predato u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, dok će protiv lica H.H. i Ž.G. biti dostavljen izvještaj o krivičnim djelima u redovnoj proceduri.