latinica  ћирилица
04/08/2024 |  17:51 | Autor: RTRS

Freshwave2024: Održano za najveće izdanje festivala do sada!

Nastupima preko 100 izvođača održano dvanaesto izdanje Freshwave Festivala na banjalučkoj tvrđavi Kastel. Kamp se danas zatvara. Festival okupio više desetina hiljada posjetilaca iz više od 30 evropskih i svjestkih zemalja!
"Fresh wave" - Foto: Ustupljena fotografija
"Fresh wave"Foto: Ustupljena fotografija

Freshwave2024 je ovog ljeta na Kastelu od 1. do 3. avgusta okupio više desetina hiljada posjetilaca i preko stotinu izvođača.

Who See, Tsunami Flo, Z++, Hiljson Mendela, Grše, Vojko V. Adana Tvins, Konstantin Sibold, Rakon, Drunken Kong, Coeus i čuvene Devetke 999999999 bili su headlajneri i koheadlaneri ovogodišnjeg izdanja Freshwave Festivala i na energetskom talasu zapljusnuo sve nezaboravnim nastupima i savršenim uspomenama.

Nastupima na šest festivalskih bina: LIVE, Main, Energy, Nirvana, Funk You, Camp stage i pridruženoj dnevnoj Riverside bini u tri dana okupili smo osim izvođača i posjetioce najvećeg muzičkog festivala u BiH iz više od 30 svjetskih i evropskih zemalja.

Nezaboravno je bilo ovog ljeta i u festivalskom kampu uz bedeme Kastela na lijevoj obali Vrbasa od 31. jula, danas 4. avgusta zatvara se festivalski kamp i tim činom i zvanično će biti završen dvanaesti Freshwave!

Vojko V. postao je krunisani kralj festivala sa doživotnom rezidenturom, a premijernim nastupima mnogobrojnih izvođača Freshwave j

e ponovo pokazao svu svoju snagu učvršćujući regionalnu scenu, dajući izvođačima u usponu da podijele binu sa najvećem svjestdkim i regionalnim zvijezdama na najvećem festivalu u BiH!

Osim toga potvrđen je status festivala kao platforme za razvoj urbane kulture u zemlji i regionu čime se definitivno potvrdio ne samo na mapu evropskih muzičkih festivala već i na listu događaja od posebne društvene vrijednosti.

Hvala svima koji su sa nama proveli nezaboravne trenutke na Freshwave2024, posjetiocima, izvođačima, partnerima, pokroviteljima, sponzorima, a nastavak slijedi!