latinica  ћирилица
04/08/2024 |  18:35 ⇒ 19:49 | Autor: SRNA

Kovačević: Bruka i sramota da BHT nije emitovao dodjeljivanje medalje Đokoviću i intoniranje himne Srbije

Činjenica da BHT nije emitovao dodjeljivanje zlatne medalje Novaku Đokaviću i intoniranje himne "Bože pravde" je bruka i sramota, i još jedan direktan pokazatelj i dokaz da BHT nikako nije televizija svih u BiH, već isključivo samo jednog malog dijela Federacije BiH, izjavio je za srpski delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Radovan Kovačević.
Radovan Kovačević - Foto: RTRS
Radovan KovačevićFoto: RTRS

Kovačević je istakao da ova bruka i sramota ide na njihov obraz, ali ništa ne može zaustaviti veliko slavlje svih građana Srpske, svih građana Srbije, i velike većine svijeta koja je danas svjedočila da je Novak Đoković najbolji sportista svih vremena ikada na svijetu.

- Očigledno je da na BHT nisu mogli podnijeti da čuju himnu "Bože pravde", ali evo, da im, i mi iz Republike Srpske, obećamo da će u narednom periodu najljepšu himnu 'Bože pravde' slušati sve češće i češće - naglasio je za Srnu Kovačević, koji je i portparol SNSD-a.

Najbolji srpski teniser Novak Đoković osvojio je zlato na Olimpijskim igrama u Parizu, savladavši u finalnom meču Španca Karlosa Alkaraza sa 2:0 u setovima (7:6, 7:6).

Olimpijsko zlato bilo je jedino odličje koje je nedostajalo Đokoviću, rekorderu po broju grend slem titula i po broju sedmica provedenih na prvom mjestu ATP liste.

Nakon prenosa teniskog meča, BHT nije emitovala dodjeljivanje olimpijskog zlata, nego je program nastavljenjem emitovanjem vijesti.