latinica  ћирилица
04/08/2024 |  19:04 ⇒ 19:47 | Autor: RTRS

Slavlje u Banjaluci, Beogradu, Čikagu i na Kosmetu; Srbi ponosni na Đokovića (FOTO/VIDEO)

Nakon što je najbolji svjetski teniser Novak Đoković osvojio zlato na Olimpijskom igrama, počelo se slaviti u Banjaluci, Beogradu, Čikagu, drugim gradovima, ali i na Kosmetu.
Banjaluka, proslava Đokovićeve pobjede - Foto: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja
Banjaluka, proslava Đokovićeve pobjedeFoto: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja

Veliki broj građana je prodefilovao centrom Banjalukom u automobilima noseći srpske trobojke.

Neposredno nakon pobede Novaka Đokovića na Olimpijskim igrama u Parizu i osvajanja zlatne medalje, u centru Beograda, kod Trga Republike, ali i u brojnim ulicama u širem centru, građani su slavili uz zastave i sirene u svojim automobilima.

Proslava na ulicama Beograda (foto: TANJUG/ JOVANA KULAŠEVIĆ/ nr)

Srbi u Čikagu i fanovi Novaka Đokovića okupili su se rano jutros u velikom broju u tom gradu da prate meč za olimpijsko zlato i jedinstvenu borbu, kako su američki mediji voleli da istaknu, najstarijeg i najmlađeg tenisera u borbi za najsjajnije odličje između Španca Karlosa Alkaraza i Srbina Novaka Đokivića, kojem je jedino to najsjajnije odličje nedostajalo u karijeri.

Čikago, proslava Đokovićeve pobjede (foto: TANJUG/ JELENA CVETKOVSKA, fotografija niske rezolucije/ nr)

Nakon meča koji je, kako neki od njih kažu za Tanug, trajao kratko jer je Novak do ostvarenja sna stigao u dva seta, okupljeni Srbi iz Čikaga ali i Đokovićevi fanovi iz različitih dijelova svijeta dijelili su ogromnu radost sa celom nacijom.

U Kosovskoj Mitrovici u toku je veliko slavlje nakon što je najbolji srpski teniser Novak Đoković osvojio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu.

Proslava Đokovićeve pobjede na Kosovu (foto: TANJUG/ STR, fotografija niske rezolucije/ nr)

Odmah nakon finalne pobede nad Špancem Karlosom Alkarazom u dva seta (7:6, 7:6), na ulice sjevernog dela Kosovske Mitrovice izašli su brojni Srbi, vozeći se u automobilima iz kojih su se vijorile trobojke.