latinica  ћирилица
04/08/2024 |  20:54 ⇒ 05/08/2024 | 09:14 | Autor: RTRS

Kljajićeva prijetla Vučiću; PDP se ograđuje od pojedinačnih objava članova partije

Nakon što je član PDP-a Dragana Kljajić na Fejsbuku uputila prijetnje predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, upozorivši ga da bi, kako smatra, mogao da prođe isto kao nekadašnji predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, iz PDP su saopštili da se ograđuju od pojedinačnih objava članova partije.
PDP - Foto: RTRS
PDPFoto: RTRS

Kljajićeva koja je saradnica gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića, objavu iz 19. jula, a nakon posjete njemačkog kancelara Olafa Šolca Srbiji, ubrzo je i izbrisala.

PDP se ograđuje od pojedinačnih objava članova partije

- Na predstojećim lokalnim izborima PDP će imati gotovo 800 kandidata i ne odgovaramo za lične stavove svakoga pojedinačno, posebno iskazane preko društvenih mreža i svako ko odstupa od zvanič̣nih stavova partije će biti sankcionisan - saopšteno je iz ove partije nakon što je članica PDP-a Dragana Kljajić uputila prijetnje predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Iz PDP-a navode da je politika ove stranke definisana stranačkim programom i da je to jedina zvanična politika koju zastupa partija.

- Ovo se odnosi i na komentare na bilo koje političke procese u regionu, uključujući i našu bratsku Republiku Srbiju. Mi smo zahvalni za odnos Srbije, posebno predsjednika Srbije prema Republici Srpskoj, koji predstavlja odnos podrške i razumijevanja, te radimo i uvijek ćemo raditi na jačanju odnosa sa našom maticom - navode iz PDP-a.