latinica  ћирилица
05/08/2024 |  07:22 ⇒ 09:53 | Autor: RTRS

Ilić: Deklaracija - jedan od najznačajnijih dokumenta od nastanka Srpske (VIDEO)

Deklaracija o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda je jedan od najznačajniji dokumenta od nastanka Republike Srpske, rekao je u našem Јutarnjem programu poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Mladen Ilić.
Mladen Ilić - Foto: RTRS
Mladen IlićFoto: RTRS

Podsjetio je da zasjedanje Parlamenta Srpske o Dekalarciji sa Svesrpskog sabor bila svečana sejdnica.

- To je bila važna sjednica i imali smo priliku da čujemo konstruktivne ideje gotovo od svih poslanika. Pokazali smo određeni nivo razumijevanja, kao i sliku jedinstva i zajedništva, što je rijetkost - istakao je Ilić.

Ističe da su postojali negativni komentari od pojedinih opozicionih poslanika.

- To je njihova pojedinačna sramota. Njihov glas se nije daleko čuo, što je dobro. Oni često imaju isto mišljenje kao mediji iz FBiH, ali će građani Srpske dati svoj sud - jasan je Ilić.

Istakao je da su svi spremni da realizuju Deklaraciju.

- Ponosan sam što smo donijeli jedan od najznačajniji dokumetn. Sabore trebamo imati i u budućnosti i da nastavimo sa ovom praksom - istakao je Ilić.

Komentarisao je i američke sankcije.

- Sankcije su pristune duži niz godina. Njihova ideja je kao neko kažnjavanje. Velike administracije ne vole kada neko vodi samostalnu politku, posebno američka adminstracija to ne voli - naveo je Ilić.

Podsjetio je da su udarili na slobodu medija, kao i na kompanije.

- Borimo se da pomognemo ugroženim radniciam i kompanijama - dodao je Ilić.