latinica  ћирилица
05/08/2024 |  07:49 ⇒ 09:59 | Autor: RTRS

Humana misija policijskih službenika - baka Nevenka sada ima toplinu i sigurnost koju zaslužuje (VIDEO)

Policijski službenici Srpske često se susreću sa situacijama u kojima je njihov život u opasnosti, ali uprkos tome, nastavljaju neumorno da rade kako bi građanima pružili sigurnost. Međutim, njihova požrtvovanost i humanost često idu mnogo dalje od toga.
Humana akcija policije - Foto: RTRS
Humana akcija policijeFoto: RTRS

Priča počinje u avgustu 2023. godine, kada su policijski službenici Policijske stanice Potkozarje tokom potrage za nestalom osobom slučajno otkrili 86-godišnju Nevenku u staroj i oronuloj kući...

Nevenka je, nakon smrti svog sina, ratnog vojnog invalida, ostala sama i bez ičije podrške.

Policijski službenici odmah su reagovali. Prvo su obezbijedili osnovne potrebe za život – kupili namirnice i obezbijedili ogijerev. Međutim, njihova humanost nije stala samo na tome. Pokrenuli su akciju prikupljanja novčanih sredstava za adaptaciju kuće koju je započeo bakin sin.

A danas, nakon pet mjeseci rada i zalaganja, dom bake Nevenke izgleda potpuno drugačije.

Ponekad je potreban samo jedan trenutak da promijenimo život nekome kome je naša pomoć zaista potrebna.

- Sada mi je lijepo, ranije sam se mnogo mučila. Hvala dobrim ljudima - priča baka Nevenka.

Komandir Policijske stanice Potkozarje Nikola Zorić rekao je da je humanu akciju pokrenuo je smatrao da bi trebalo da tako uradi.

- Mogu vam reći da je solidarnost bila na najvišem nivou. Svi su se dobrovoljno odazvali od komšija do drugih seljana, pa i mojih policijskih službenika. Svi smo radili. Nismo se štedjeli...svi smo dali svoj doprinos. Neko manje, a neko više...ali uglavnom, svi smo uzeli neki doprinos prilikom izgradnje i adaptacije kuće bake Nevenke - naveo je Zorić.

I komšije su se pridružile akciji, donirajući građevinski materijal i svoj rad kako bi pomogli da se kuća što prije završi.

- Bilo je dosta donatora naših iz Verića koji su donirali građu, krovnu konstrukciju, limara koji je donirao limariju - komplet svu. Radio je kako ko može - pričaju komšije.

Zahvaljujući humanosti i požrtvovanosti policajaca, baka Nevenka ima toplinu i sigurnost koju zaslužuje.

- Želim da se zahvalim svojim kolegama, prvo što su prepoznali ovaj problem i onda se vrlo brzo organizovali i svi zajedno učestvovali u ovom projektu i realizaciji kako bismo baki Nevenki koja je majka borca Republike Srpske i ratnog vojnog invalida koji nažalost nije meću živima, omogućili da dostojnstveno proživi ostatak života onako kako svakom dolikuje - istakao je Momčilo Marić, načelnik Sektora policije PU Banjaluka.

Ova priča je više od obične priče. U svima nama leži sposobost da budemo humani, da se ujedinimo i pokažemo da je ljudskost najveća snaga koju posjedujemo. U svijetu punom izazova, važno je znati koliko dobri možemo biti...samo ako tako odlučimo!