latinica  ћирилица
05/08/2024 |  10:23 | Autor: RTRS

Banjaluka: Priznao da je neovlašteno uzgajao i prodavao marihuanu

Tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka ispitao je lice iz ovog grada čiji su inicijali Ј.B. /40/ u prisustvu branioca, koje je priznalo da je neovlašteno uzgajalo i prometovalo marihuanu, te sprečavalo policiju da ga uhapsi.
MUP Srpske (Foto: instagram.com/mup.srpske) -
MUP Srpske (Foto: instagram.com/mup.srpske)

S obzirom na to da nisu ispunjeni zakonski razlozi predviđeni Zakonom o krivičnom postupku Republike Srpske za određivanjem mjere pritvora, nakon ispitivanja osumnjičeno lice je pušteno i u nastavku krivičnog postupka braniće se sa slobode, saopšteno je iz banjalučkog Tužilaštva.

U saopštenju je navedeno da postoje osnovi sumnje da je lice u toku 2023. godine do subote, 3. avgusta, neovlašteno držao i prodavao marihuanu korisnicima na području Banjaluke, te sprečavao policiju u preduzimanju radnje lišenja slobode.

Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka izvještaj protiv navedenog lica dostavila je Policijska uprava Banjaluka u subotu, 3. avgusta, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela neovlaštena proizvodnja i promet droge i sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje.