latinica  ћирилица
05/08/2024 |  11:15 ⇒ 13:30 | Autor: RTRS

Đoković: Osjećam da je trofejna slagalica gotova

Konačno osjećam da je moja trofejna slagalica gotova, rekao je za Si-En-Bi-Si njuz najbolji teniser svih vremena Novak Đoković, nakon osvojenog zlata na Olimpijskik igrama u Parizu.
Novak Đoković (foto: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ bg) -
Novak Đoković (foto: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ bg)

- Ne znam. Preplavljen sam svime što trenutno osjećam. Osjećam različite emocije. Previše ponosan. Presrećan. Oduševljen sam mogućnošću da prvi put u karijeri osvojim zlato za svoju zemlju. Uvjerljivo najveći uspjeh koji sam postigao. Osvojio sam vjerovatno sve što se može osvojiti u mojoj individualnoj karijeri. Osvajanje Dejvis Kupa, a posebno zlatne medalje u 37. godini za Srbiju je bez presedana - istakao je Đoković.

Rekao je da je izuzetno zahvalan na blagoslovu da osvoji istorijsku zlatnu medalju za svoju zemlju

- Uvijek sebi govorim da sam dovoljan, zato znam biti vrlo samokritičan, ne znam. To je jedna od najvećih unutrašnjih bitaka koju stalno vodim sam sa sobom. Da se osjećam kao da nisam dovoljno učinio ili nisam bio dovoljno u životu na terenu i izvan njega. Da završim karijerni "zlatni Slem". Da kompletiramo sve zapise - jasan je bio Đoković.

Na pitanje da li je sada dosta, Novak je odgovorio:

- Mislim da, da - zaključio je Đoković.

Najbolji teniser svih vremena, Srbin Novak Đoković, osvojio je olimpijsko zlato pobjedom nad Karlosom Alkarazom, rezultatom 7:6(3), 7:6(2).

Đoković je peti teniser, kojem je pošlo za rukom da osvoji "zlatni Slem" ili, koji je osvojio sva četiri gren Slema i zlatno medalju na Olimpijskim igrama u singlu.

Pored njega, to su još učinili Njemica Štefi Graf, Amerikanac Andre Agasi, Španac Rafael Nadal, te Amerikanka Serena Vilijams.