latinica  ћирилица
05/08/2024 |  11:54 ⇒ 13:11 | Autor: RTRS

Srbija nastavlja sa lošom igrom, Mađarska prednost sve veća

Vaterpolisti Srbije, osvajači zlatne medalje na prethodna dva olimpijska turnira, igraju protiv Mađarske u posljednjem kolu grupe B na Olimpijskim igrama u Parizu.
Vaterpolisti Srbije (foto: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ nr) -
Vaterpolisti Srbije (foto: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ nr)

Treća četvrtina Srbija - Mađarska 9:15

Totalni raspad Srbije u nastavku. Mađari nastavljaju da rešetaju mrežu Srbije. Iako je ostalo još osam minuta do kraja, ovdje se već pobjednik zna.

Druga četvrtina Srbija - Mađarska 7:9

Veliki pad Srbije u drugoj četvrtini, koju su Mađari dobili sa 7:3.

Za samo četiri minuta Mađarska je postigla četiri pogotka, a Srbija samo jedan i to iz peterca, pa sada Mađari vode 6:5.

Prva četvrtina Srbija - Mađarska 4:2

Odlična partija delfina u prvih osam minuta. Pogađali su Miloš Ćuk dva puta, te Mandić i Vico za Srbiju. Mađari su poveli, ali Srbija je okrenula i ima vodstvo 4:2.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Iako su upisali dva zabrinjavajuća poraza u Parizu - od Australije i Španije, "delfini" su pobjedom nad Francuskom u subotu već obezbijedili plasman u četvrtfinale.

Ni Mađari nisu igrali u skladu sa tradicijom i svojim renomeom. Kao i srpski vaterpolisti, dozvolili su sebi poraze od Australije i Španije, pa će današnja utakmica biti direktan duel za treće mjesto u grupi B i, bar na papiru, nešto lakšeg protivnika u četvrtfinalu.

Plasman u četvrtfinale obezbijediće po četiri najbolje ekipe iz obe grupe (A i B). Prvi iz jedne grupe igraće u četvrtfinalu protiv četvrtog iz druge grupe, a drugi protiv trećeg i obrnuto.