latinica  ћирилица
05/08/2024 |  13:41 ⇒ 13:41 | Autor: RTS

Pilić: Đoković je pokazao kako se bori za svoju zemlju, skidam mu kapu

Nekadašnji jugoslovenski teniser i prijatelj Novaka Đokovića, Nikola Pilić, istakao je da je srećan zbog trijumfa srpskog tenisera na Olimpijskim igrama u Parizu.
Đoković i Pilić (Foto: EPA/ANDREJ CUKIC) -
Đoković i Pilić (Foto: EPA/ANDREJ CUKIC)

- Јako sam srećan zbog toga što je Novak u 37. godini osvojio zlatnu medalju to je šlag na torti za uspjehe koje je uradio zadnjih 20 godina. Uživao sam gledajući, a dan pre toga sam za medije rekao: "Ako Novak nađe svoj ritam u šestoj brzini može dobiti svakoga". Ne samo da može dobiti svakoga, nego ih je i dobijao i zato kažem, užasno sam srećan i zbog zapadnih medija, jer su pisali da je to samo formalnost, s obzirom na onaj meč u finalu Vimbldona 2024. godine. Međutim, vjerovao sam u Novak i on je na terenu odigrao jako mnogo mečeva i obradovao je sve ljude koji su vjerovali u njega - naveo je Nikola Pilić u razgovoru za Јutarnji program RTS.

Đoković je u ranoj fazi karijere trenirao u teniskoj akademiji Nikole Pilića u Minhenu.

Nekadašnji teniski as je između ostalog naveo i da je finale u Igara Parizu bilo odlično.

- Karlos Alkaraz poseduje raskošan talenat i najvjerovatnije od te mlade generacije najtalentovaniji. U dva seta, tri sata fantastičnog tenisa i svako ko voli ovaj sport je mogao da uživa. Treba odati poštovanje Đokoviću zbog povrede koljena prije mjesec dana i odigrao je fantastično i svatno sam sretan zbog toga - naglasio je Pilić.