latinica  ћирилица
05/08/2024 |  15:36 ⇒ 18:01 | Autor: RTRS

Dodik: Stranka spremna za izazove; Ambasada SAD u BiH želi da nanese štetu

Republičke instuticuje funkcionišu bez problema, ali se suočavaju sa izazovima koje su plod djelovanja SAD i njihovih predstavnika u BiH, istakao je predsjednik SNSD-a Milorad Dodik.
Milorad Dodik - Foto: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja
Milorad DodikFoto: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja

- Postoji organizovana, neobjavljena aktivnost SAD, sa namjerom da onemogući rad institucija, a sve s ciljem da pokažu da je Republika Srpska navodno u problemu. Srpska funkcioniše bez problema, a u prilog tome ide i činjenica da će se penzije isplatiti i prije zakonskog roka - navodi Dodik.

Dodao je da bošnjački politički predstavnici pokušavaju privatizovati institucije na nivou BiH tako što će objavljivati laži o Srpskoj.

- SNSD funkcioniše bez problema i blagovremeno odgovara izazovima. SNSD se redovno sastaje. Imali smo sastanak u Bijeljini i razgovaramo o svim temama. Ono što rade republičke institucije Funkcioniše u gradu i Banjaluka je prepoznatljiv grad po pitanju bezbjednosti - istakao je Dodik.

Potpredsjednik SNSD-a Željka Cvijanović istakla je da je riječ o radnom sastanku i da je stranka konsolidovana.

- Ima mnogo tema koje su usmjerene na poboljšanje života u Banjaluci - istakla je Cvijanović.

Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Vlado Đajić konstatovao je da postoje brojni problemi u gradu.

- Sastanak je nastavak naših aktivnosti sa Predsjedništvom partije s ciljem analize i da provjerimo informacije koje dolaze sa terena - rekao je Đajić.