latinica  ћирилица
05/08/2024 |  18:59 ⇒ 21:00 | Autor: Agencije

Đoković ispred Ajfelovog tornja: Najveći uspjeh koji sam ostvario (FOTO)

Dan nakon osvojenog olimpijskog zlata, organizatori Olimpijskih igara pozvali su Novaka Đokovića na šampionsku paradu na trgu "Trokadero".
Novak Đoković (foto: EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG) -
Novak Đoković (foto: EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG)

U pitanju je plato ispred Ajfelovog tornja na kome se okupilo, pišu francuski mediji, oko 13.500 ljudi.

Svi su gromoglasno pozdravili novog olimpijskog šampiona i najboljeg tenisera svih vremena, Novaka Đokovića.

On im se obratio biranim riječima i pohvalio ih za atmosferu koju su pravili tokom dosadašnjeg toka Igara, ali je i ponovio da je ovo njegov najveći uspjeh u karijeri.

- Dobar dan svima, dobar dan Parizu. Ovo je vrh moje karijere i san svakog sportiste. Kada ste mladi, sanjate o tome da reprezentujete svoju zemlju širom svijeta. Postoje mnogi gren slemovi, Rolan Garos je jedan od njih, ali Olimpijske igre su čast i privilegija. Definitivno je ovo najveći uspjeh koji sam ostvario zbog emocija kroz koje sam prolazio. Kada sam osvojio posljednji poen, to nikada nisam osjetio. Sa 37 godina sam bio bolji od mlađeg momka i da ostvarim zlato. To je ostvarenje sna i nisam mogao ništa bolje da postignem - rekao je Đoković.

Đoković se zatim obratio publici.

- Sjajna je podrška, vi ste najbolji navijači na svijetu. Nevjerovatno! Svaki sport je popunjen, htio sam da uzmem par karata, ali sve su rasprodate, nije ih bilo ni za mene. Mogli ste da ostavite neku kartu i za mene. Šalim se, stvarno ste sjajni. Divno je biti dio Olimpijskih igara i ove tradicije. Nosio sam zastavu u Londonu na otvaranju i mislio sam da je to najveće dostignuće za nekog sportistu. Do juče, kada sam osvojio zlato - zaključio je Đoković.