latinica  ћирилица
05/08/2024 |  20:40 ⇒ 20:46 | Autor: RTRS

Vulin odgovorio Konakoviću: Neću prestati da tražim pravdu za srpske žrtve

Potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da pošto on i ministar spoljnih poslova u Savjetu ministara BiH Elmedin Konaković, govore srpskim jezikom, zna da ga on vrlo dobro razumije, kada kaže da neće prestati tražiti pravdu za srpske žrtve.
Aleksandar Vulin (Foto: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC) -
Aleksandar Vulin (Foto: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC)

- Kako se to remeti mir u BiH ako dolazim da se poklonim poklanim prebilovačkim mučenicima? Prebilovačka jama Golubnjača je zbog takvih kao Konaković i predsjednika Naše stranke Edina Forte, bila zalivena betonom da se ne bi govorilo o srpskim mučenicima i hrvatskim ubicama - naveo je Vulin.

Ističe, da vidi da Konakovića boli što mu nije dopustio da se iživljava na dvije srpske devojčice i da ih ostavi bez škole i posla, jer mu se ne sviđa šta misle o lažnom genocidu u Srebrenici.

- A pošto i ja i Konaković govorimo srpskim jezikom znam da me razumije kada mu kažem - neću prestati da podsjećam i tražim pravdu za srpske žrtve i u Drugom svjetskom ratu i u građanskom ratu u BiH i Hrvatskoj i neću prestati da štitim i čuvam svakog Srbina kome bi Konaković da uništi život - poručio je potpredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin Elmedinu Konakoviću koji je rekao da je Vulin "dokazani remetilački faktor na ovim prostorima" i da zbog toga nije našao za shodno da potpiše dozvolu za prelet.