latinica  ћирилица
05/08/2024 |  20:51 ⇒ 20:54 | Autor: TANЈUG

Pešić: Australija je dobra i ozbiljna ekipa koja ima kontinuitet

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić izjavio je danas da je selekcija Australije dobra i ozbiljna ekipa koja ima kontinuitet.
Košarkaši Srbije (foto: EPA-EFE/ALEX PLAVEVSKI) -
Košarkaši Srbije (foto: EPA-EFE/ALEX PLAVEVSKI)

Košarkaši Srbije igraće sutra od 14.30 časova protiv selekcije Australije u četvrtfinalu na Olimpijskim igrama.

- Dobili smo najtežeg protivnika u četvrtfinalu, Australija je apsolutno najteži protivnik kojeg smo mogli da dobijemo iz tog šešira. Radi se o vrlo ozbiljnoj ekipi, dobro vođenoj. Imaju kontinuitet, dugo godina igraju zajedno. To je mnogo važno za reprezentativni program, a vrlo je teško dostići. Oni imaju to što imaju, iskusni su, imaju igrače koji su važni u NBA - rekao je Pešić, prenosi KSS.

Australija je pobijedila Srbiju u pripremnoj utakmici u Abu Dabiju rezultatom 84:73.

Pešić je poručio da veoma poštuje reprezentaciju Australije, kao i da njegova ekipa ne smije da dozvoli lake poene iz kontranapada.

- U današnjoj košarci je najvažnija stvar da dobro igraš odbranu u tranziciji, da ne dozvoliš lake poene iz kontranapada. Oni su nam u Abu Dabiju dali 40 koševa iz tranzicije. Veoma ih poštujemo, znaju šta hoće, nema trikova, to je čista košarka. Moramo da smanjimo broj poena iz tranzicije kako bismo došli do naše igre - naglasio je selektor Srbije.

Reprezentativac Srbije Aleksa Avramović rekao je da očekuje tešku utakmicu, ali da se ekipa oporavila od meča sa Јužnim Sudanom, kao i da je maksimalno motivisana.

- Čeka nas izuzetno dobar protivnik, koji isto dobro trči, slično Јužnom Sudanu, sa dosta fizikalija. Opet, Sudan je fizički veći i bila je naporna utakmica za sve nas. Regenerisali smo se, ulazimo maksimalno motivisani u utakmicu, jer znamo da smo izgubili od njih u pripremnom periodu - poručio je Avravmović.

On je naglasio da će odbrana biti veoma bitna u sutrašnjoj utakmici.

- Nismo tada imali dosta igrača koji će sada biti u sastavu. Spremamo se, znamo da ih krasi igra sa mnogo tranzicije, imaju toliko NBA igrača koji su navikli na taj stil košarke. Tu stvaraju prednost što se tiče napada. Ako budemo ušli u odbranu jako, najsnažnije, moći ćemo da odvojimo njihove igrače od koša i lopte i imaćemo šansu za pobjedu - izjavio je Avramović.