latinica  ћирилица
06/08/2024 |  08:14 ⇒ 12:46 | Autor: RTRS

Račić: Banjalučki privrednici traže suspenziju "Kartice prijateljstva" (VIDEO)

Područna privredna komora Banjaluka uputila je gradonačelniku Drašku Stanivukoviću zahtjev za suspenziju programa "Kartica prijateljstva" i "Kartica za zdravo djetinjstvo".
Goran Račić - Foto: RTRS
Goran RačićFoto: RTRS

Predsjednik Područne privredne komore Banjaluka Goran Račić rekao je da se Privrednoj komori obratio veliki broj privrednika sa područja grada da uopšte nisu obaviješteni o Kartici prijateljstva, čime se krše brojni propisi, prije svega iz Zakona o trgovini i Zakona o zaštiti potrošača.

- Izdavanja kartica na taj način prije svega je u sukobu sa Zakonom o zaštiti potrošaka i Zakonom o trgovini, jer vi ne možete određenim kategorijama stanovništva davati povlaštenu uslugu - rekao je Račić gostujući u našem Јutarnjem programu.

Poručio je da su svi građani jednaki pred zakonom i nema osnova da se stvaraju neravnopravni odnosi

- Cijeli proces je trebalo odraditi transparentnije i da privrednici o programu nisu trebali saznati sa društvenih mreža. Trebalo je da se raspiše javni poziv i da se na osnovu tog javnog poziva kompanije, koje su zainteresovane da učestvuju, prijavljuju. A ne da se to sazna preko Ne smije grad sebi da dozvoli da ima određenu kategoriju društva koji su privilegovani - poručio je Račić.

Podsjećamo, gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković najavio je putem društvenih mreža pokretanje inicijative "Kartica prijateljstva" koja će, kako je rekao, u mnogome olakšati život samohranim roditeljima i roditeljima djece sa poteškoćama u razvoju.