latinica  ћирилица
06/08/2024 |  09:18 ⇒ 09:19 | Autor: SRNA

Vulić: Јoš jedan nasrtaj bošnjačkih delegata na Srpsku i Dejton

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić izjavila je da je zahtjev bošnjačkih delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Ustavnom sudu BiH u vezi sa Zakonom o imunitetu Republike Srpske još jedan nasrtaj na Srpsku i njene institucije, a time i pokušaj raspakivanja Dejtonskog sporazuma.
Sanja Vulić - Foto: Ustupljena fotografija
Sanja VulićFoto: Ustupljena fotografija

Vulićeva je napomenula da bošnjački delegati u Domu naroda neradom blokiraju institucije na nivou BiH i konstatovala da zapadne sile u BiH to očigledno smatraju legitimnim.

Prema njenim riječima, da to rade srpski predstavnici, svi bi napali SNSD da ruši ustavni poredak.

- S obzirom na to da se radi o samovolji bošnjačkih delegata, neradu za ono za što su plaćeni, ali dokazivanju lojalnosti američkoj Ambasadi, te istrajnosti u raspakivanju Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH radi stvaranja unitarne BiH, javne reakcije zapadnih ambasada nema - istakla je Vulićeva.

Navodeći da bez Republike Srpske nema ni BiH, Vulićeva je poručila - dejtonska BiH ili nikakva.

Bošnjački delegati Šefik DŽaferović, DŽenan Đonlagić, DŽemal Smajić i Safet Softić podnijeli su krnjem Ustavnom sudu BiH zahtjev za rješavanje spora sa, kako su naveli, entitetom Republika Srpska i Narodnom skupštinom Srpske u vezi sa Zakonom o imunitetu Republike Srpske koji je usvojen na 13. sjednici parlamenta Srpske u aprilu.

Uz zahtjev su dostavili i prijedlog za određivanje privremene mjere do donošenja konačne odluke Ustavnog suda BiH.