latinica  ћирилица
06/08/2024 |  09:32 ⇒ 12:50 | Autor: RTRS

Ninković: Projekti vodosnabdijevanja u Banjaluci dogovoreni u mandatu od 2016. do 2020. godine (VIDEO)

Ljubo Ninković, predsjednik Skupštine Grada Banjaluka, gostujući u našem Јutarnjem programu rekao je da su projekti "Voda 1", "Voda 2" i "Voda 3" projekti koji su dogovarani u paketu u mandatu 2016-2020, dakle kada je gradonačelnik bio Igor Radojičić i SNSD.
Ljubo Ninković - Foto: RTRS
Ljubo NinkovićFoto: RTRS

- To je vrlo važna činjenica, jer ti projekti da nisu tada dogovoreni ne bi sada ni došli u fazu bilo kakve realizacije. "Voda 1" i "Voda 2" su kreditna sredstva grada Banjaluka u iznosu od 20 miliona maraka, a "Voda 3" grantovska sredstva RDB-a u iznosu od 10 miliona maraka - kaže Ninković.

Ističe da Draško Stanivuković i njegova administracija nisu dogovorili ni jedan paket za izgradnju bilo kojeg vodovodnog sistema.

- Vodu 1 i 2 su morali završavati, jer su već krenuli iskopi, a "Vodu 3" su mijenjali određene trase, koje su oni željeli da se završe - ističe Ninković.

Takođe, Ninković smatra da u Banjaluci treba izjednačiti subvencije između državnih i privatnih vrtića.

Ninković je naglasio da gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković izbjegava pričati o gorućim problemima poput vrtića.

- Stanivuković je obećao da će sa 60 maraka povećati na 100 maraka subvencije za privatne vrtiće. Onda je opet uplatio 60 maraka i podijelio im papiriće da će uplatiti i ostatak, ali ne zna se kada. Znate u čemu je problem? Novac koji je predviđen u budžetu je predviđen za 12 mjeseci za po 60 maraka. Nema ni jednog akta koji će obezbijediti više novca u avgustu - naglasio je Ninković.