latinica  ћирилица
06/08/2024 |  10:58 ⇒ 12:43 | Autor: SRNA

Župljanin: Zabrana preleta aviona sa Vulinom - najgrublje izrugivanje srpskim žrtvama

Predsjednik Organizacije starješina Vojske Republike Srpske Slobodan Župljanin smatra da odluka vlasti na nivou BiH da zabrane prelet aviona u kojem se nalazio potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin do aerodroma u Mostaru kako bi otputovao u Prebilovce na pomen ubijenim Srbima, predstavlja najgrublje izrugivanje srpskim žrtvama.
Slobodan Župljanin - Foto: RTRS
Slobodan ŽupljaninFoto: RTRS

- Ponovo je na sceni najgrublje izrugivanje srpskim žrtvama jer se Srbima ne dozvoljava da im odaju pomen i poštovanje. Ogromna sramota za sve srbomrsce, kakvih je, nažalost, veliki broj u FBiH - rekao je Župljanin Srni.

Župljanin je istakao da je ovim činom još jednom potvrđen sav besmisao bitisanja u BiH, u kojoj se problematizuje sve i svašta, te se flagrantno krše sva demokratska i diplomatska pravila.

Prema njegovim riječima, dovoljno je da se neki pojedinac ne sviđa iz bilo kog razloga nekom političaru ili nosiocu vlasti i biće mu uskraćen ulazak u BiH, nezavisno od toga što dolazi iz zemlje koja je garant Dejtonskog mirovnog sporazuma i, prije svega, susjedne i prijateljske zemlje.

Župljanin je ukazao da je, nažalost, opet izostao reagovanje "stranog faktora" u BiH, koji bi odmah zaprijetio avionima NATO-a da je takav čin došao iz Republike Srpske.

- Bilo bi dobro da nam jednom definitivno napišu i zapišu kakav to Srbin treba biti da bi bio prihvatljiv za bošnjačku elitu iz Sarajeva - kaže Župljanin.