latinica  ћирилица
06/08/2024 |  13:13 ⇒ 14:54 | Autor: RTRS

Žižović pred gostovanje na Farskim ostrvima: Moramo biti oprezni

Trener Borca Mladen Žižović najavio je duel sa KI Klaksvikom u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, koji je na rasporedu u četvrtak od 19.00 časova.
FK Borac, konferencija za novinare - Foto: RTRS
FK Borac, konferencija za novinareFoto: RTRS

-  Oni su specifična ekipa, ostrvska, koja dosta pažnje poklanja prekidima, drugim loptama, gdje su dosta agresivni. Formacijski vrlo često sa pet igrača pozadi, u defanzivnom bloku, ali i vrlo aktivni prema naprijed, pogotovo njihov najbolji igrač Frederiksberg, koji je drugačiji i daje šmek ovoj ekipi. Očekuje nas i teren sa vještačkom podlogom, temperatura od 8-9 stepeni, tako da moramo vrlo dobro da se pripremimo, što već i jesmo. Analizirali smo ih i nadamo se da ćemo donijeti jedan dobar rezultat i ponovo aktivirati ovu sjajnu banjalučku publiku kojoj želim da se zahvalim na veličanstvenom ambijentu protiv PAOK-a i nadam se da ćemo zajedno poslije ove dvije utakmice slaviti plasman dalje - poručio je Žižović.

Ljetošnje pojačanje Borca, koji je stigao iz GOŠK-a Dino Skorup, takođe se zahvalio navijačima na sjajnoj podršci.

-  Debitovao sam u Solunu, najljepša moguća atmosfera koja je u tom trenutku mogla da bude. Nakon toga, bio je PAOK u Banjaluci, mislim da smo bili na jednom visokom nivou, ali nismo srećni jer nismo prošli dalje. Sad nas očekuje gostovanje na Farskim Ostrvima, sigurno jedna zanimljiva ekipa, ali dobro smo ih analizirali, još ćemo i vjerujem da ćemo izvući tamo što bolji rezultat i proći u naredno kolo - rekao je Skorup.

Ekipa će sa centra povesti češki arbitar Marek Radina.

Revanš utakmica igra se 15. avgusta u 21.00 čas na Gradskom stadionu u Banjaluci.