latinica  ћирилица
06/08/2024 |  13:19 ⇒ 14:25 | Autor: RTRS

Igokea počela pripreme; Cilj plasman u plej of ABA lige i drugi krug Fiba Lige šampiona

Košarkaši Igokea krenuli su sa pripremama za novu sezonu, a prvi trening odradio je i novi trener Nenad Stefanović.
KK Igokea - Foto: RTRS
KK IgokeaFoto: RTRS

On je na raspolaganju imao 13 košarkaša.

Poznat je i prvi rival u pripremnom periodu, a to je Dinamik 17. avgusta u Laktašima dok će poslije toga igrati tri utakmice u Beogradu kao i turnir u Rumuniji.

- Sa mlađim igračim počeli smo da radimo 29. jula dok su nam se sada priključili Amerikanci pa smo kompletni. Јedan od razloga što smo krenuli ovako rano je taj što ABA liga kreće 20. septembra i mislim da nikada nije počela ranije dok će poslije dva kola krenuti Liga šampiona, a biće i kvalifikacioni prozor u novembru.

Nama to ništa ne mijenja, ni plan ni ambicije jer želimo da budemo u ABA plej-ofu te napravimo korak više u Ligi šampiona u odnosu na prošlu sezonu. Naš cilj je jasan i jednostavan. Idemo da pobedimo svaku utakmicu koju igramo i da izgradimo prepoznatljiv stil igre - rekao je trener Igokee, Nenad Stefanović.

KK Igokea, pripreme

Igokeu su napustili Kondić, Јošilo i Nakić, a došlo je pet novi igrača: Vojin Ilić, Strahinja Gavrilović, Sakar Anim, Terel Karter i povratnika u ABA ligi, Brajs DŽons, koji je sa trenerom Nenadom Stefanovićem sarađivao u FMP-u.

U grupnoj fazi Lige šampiona Igokea će igrati protiv Hapoel Holona, Nantera i Vircburga.

Ciljevi i ove sezone ostaju ne promijenjeni. To su plasman u plej of ABA lige, koja od ove sezone broji 16 klubova, sa debitantima Dubaijem i subotičkim Spartakom, te plasman u drugi krug Fiba Lige Šampiona

- Želimo iskorak u Ligi šampiona, imali smo malo i sreće u žrijebu, za razliku od prošle sezone. Cilj nam je top 16, za kasnije ćemo da vidimo. Što se tiče ABA lige, želja nam je Top 8. Ekipa se polako sklapa, planiramo da dovedemo još dva igrača i da kompletiramo tim - rekao je sportski direktor Igokee, Vuk Radivojević.

Igokea će u prva dva kola ABA lige, gostovati u Hrvatskoj, prvo Splitu 20. septembra a onda i Zadru, sedam dana kasnije.