latinica  ћирилица
06/08/2024 |  13:23 ⇒ 14:54 | Autor: TANЈUG

Španović: Došla sam po cijenu da se raspadne tetiva i da me iznose

Srpska atletičarka nije uspjela da se plasira u finale Olimpijskih igara u skoku udalj, a sa medijima je podijelila prve utiske.
Ivana Španović (foto: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ bg) -
Ivana Španović (foto: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ bg)

Ni Španović ni Gradaščević nisu bile ni blizu norme od 6,75 metara.

Štaviše, Španović je razočarala sa tek 6,51 metara iz druge serije, što je bilo dovoljno tek za 14. mjesto.

- Šta da vam kažem, nisam neko ko traži opravdanje, jer ga nema poslije svega što sam uradila i postigla prošle godine na SP. Cele prošle godine sam skakala sa rupturom i uzelo je maha, nisam uspela da se oporavim već injekcijama dovela do stanja da mogu da se pojavim ovdje. Hvala timu što me je podržao u toj ludosti, na mojim posljednjim Igrama, htjela sam ovdje da završim ovde karijeru i u krajnjem zbiru mi je osjećaj prelijep. Ovdje pripadam i sebi sam obećala da ću borilište napustiti sa osmijehom - započela je Ivana.

Njenoj profesionalnoj karijeri ipak ovdje nije kraj.

- Ovdje sam željela da se oprostim, teško mi je da pričam jer nisam neko ko odustaje, došla sam po cijenu da se raspadne ahilova tetiva i da me iznose. Zbog svega ću bar još nešto uraditi da se oprostim kako treba - poručila je.

Istakla je i da je ovo realnost, s obzirom na to da joj je ovo prvo takmičenje u godini sa punim zaletom.

- Cijele godine pokušavam da istrčim takmičarski zalet, ali ne mogu. Na želju i iskustvo smo verovali da mogu, znali smo rizik jer nismo imali rutinu na treningu. Uprkos svemu sam ponosna što sam ovdje i ništa ne bih mijenjala, jedino se ne bih pomirila s tim da nisam došla ovde. Ovo mi je prvo takmičenje u godini sa punim zaletom i realnost je, okej sam sa ovim, bila bih i više da imam sljedeću priliku - navela je Španović.

Upitana je i da li razmišlja o OI u Los Anđelesu 2028. godine, kao što na primjer već sada razmišlja Đoković, piše B92.

- Volela bih, Bogu se molim za zdravlje, želje mi ne manjka. Telo sam izgurala van svojih sposobnosti, zbog ljudi oko mene i psihičke snage izgrađene u ovakvim situacijama. Telo vrišti za odmorom, pa da mogu da odmorim - zaključila je.