latinica  ћирилица
06/08/2024 |  13:35 ⇒ 14:07 | Autor: RTRS

Škipina: Vulin će dolaziti u Srpsku, pozivam ga da bude kum krsne slave grada na Palama

Upućujem čvrstu podršku potpredsjedniku Vlade Srbije Aleksandru Vulinu, smatrajući ga istinskim patriotom koji brani interese Srbije, Republike Srpske i srpskog naroda u cijelini - rekao je poslanik SNSD Damjan Škipina o pokušaju sabotaže dolaska potpredsjednika Vlade Srbije u Prebilovce.
Škipina i Vulin - Foto: Ustupljena fotografija
Škipina i VulinFoto: Ustupljena fotografija

Škipina je naveo da bez obzira na pokušaje opstrukcije koje dolaze iz Sarajeva, Vulin će uvijek biti dobrodošao na Palama i Istočnom Sarajevu, i niko ga neće i ne može spriječiti da dolazi u Republiku Srpsku.

- Ovo je i njegova zemlja! Zbog toga, kao narodni poslanik koga su u Skupštinu Republike Srpske izabrali građani Pala, a u dogovoru sa rukovodstvom Opštine Pale, pozivam gospodina Vulina da bude kum krsne slave Opštine Pale i da ga svečano dočekamo na Praznik Uspenja Presvete Bogorodice - Veliku Gospojinu 28. avgusta u našem gradu. Ovo je dan da pokažemo slogu i snagu Republike Srpske - izjavio je Škipina.

Događaj u Prebilovcima, kojem je Vulin prisustvovao, predstavlja važan trenutak za obilježavanje sjećanja na stradanje srpskog naroda tokom Drugog svjetskog rata.

- Međutim, Vulinov dolazak su pokušsli sabotirsti ministri Trojke, uključujući ministra spoljnih poslova Konakovića, koji nisu odobrili zahtjev za prelet državnog aviona Srbije. Ovakav sramotan čin koji ne samo da ignoriše važnost istorijskog sjećanja, već i opstruira komunikaciju i saradnju između dva naroda, ne smije više da se ponovi. Ko zabranjuje odlaske u Prebilovce, taj želi da se istina o stradanju zaboravi - upozorava Škipina.

Čin pokušaja sprečavanja Vulinovog dolaska u Prebilovce nije samo politikantstvo pojedinaca, već i duboko neprihvatljiva poruka za mir.

- Upozoravam da takve odluke mogu dovesti do daljeg pogoršavanja odnosa između srpskog i bošnjačkog naroda. Bošnjački političari bi trebalo da razmisli o posljedicama svog djelovanja i o tome kakve poruke šalju o budućnosti. Svaki njihov ovakav potez, dodatno nas ujedinjuje u idejama o samostalnosti. Izražavam uvjerenje da će srpski narod, uz podršku predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, nastaviti da obilježava važne istorijske datume i da će istina o stradanju srpskog naroda ostati vidljiva, bez obzira na sve opstrukcije i izazove - poručio je Škipina.