latinica  ћирилица
06/08/2024 |  13:40 ⇒ 14:42 | Autor: RTRS

Vulić: Političko Sarajevo Milici Ristović-Krstić crta metu na čelu; To im neće proći (VIDEO)

U posljednje vrijeme hajka koja se vodi protiv direktorice Instituta za metrologiju BiH Milice Ristović Krstić, saslušanje pred Komisijom za bezbjednost, traženje novih izvještaja je crtanje mete na čelo političkog Sarajeva, a sve zato što je odlučila da stvari budu po zakonu, rekla je Sanja Vulić, šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.
Sanja Vulić - Foto: RTRS
Sanja VulićFoto: RTRS

- Znate ko treba da se procesuira? Onaj koji štima određenim televizijskim kućama iz FBiH dobit na godišnjem nivou od devet i 11 miliona KM. Postaviću poslaničko pitanje koje su to televizijske kuće?! Ako ne odgovore, iznijeću u javnost sama. Ima i jedna medijska kuća i iz Republike Srpske, koja je imala ogroman profit. Nije korektno da određene medijske kuće zgrću milione, a da koriste svoju moć i vrše mobing nad ženom, koja je odlučila da prekine taj monopol - istakla je Vulićeva.

Vulićeva je podsjetila da je prethodni direktor Instituta za metrologiju Zijad DŽemić "jako lijepo to sve upakovao kroz pravilnike o načinu mjerenja i tako gurao novac u džepove određenim medijskim kućama".

- Sada kada je Milica Ristović Krstić došla i presjekla to, u smislu da svi imaju jednaka prava, to naravno ne odgovora njenom zamjeniku Harisu Memiću, jer je i on u kontinuitetu u tom institutu kao i većina njih. Mi imamo situaciju da je političko Sarajevo toliko ujedinjeno kada je u pitanju srpski kadar i nema veze što se ovdje radi o jednoj pozitivnoj stvari, to njima ne odgovara - navela je Vulićeva.

 Ona podsjeća da je strašno kako se političko Sarajevo udruži kada je u pitanju srpski kadar.

- A još žalosnije je što Srbi šute na ovakve napade. Mi samo treba da se tamo poklopimo i povinujemo političkom Sarajevu. Međutim, to nećete vidjeti, ni od mene ni od Milice Ristović Krstić - poručila je Vulićeva.