latinica  ћирилица
06/08/2024 |  14:35 ⇒ 17:05 | Autor: RTRS

Kovačević: Mali Dino hoće da bude veći Izetbegović od Bakira

Delegat u Klubu Srba u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Radovan Kovačević izjavio je da "mali Dino hoće da bude veći Izetbegović od Bakira".
Radovan Kovačević - Foto: RTRS
Radovan KovačevićFoto: RTRS

- A predstavljao se kao čovjek dijaloga i budućnosti - objavio je Kovačević na Iksu, reagujući na izjavu ministra inostranih poslova u Savjetu ministara Elmedina Konakovića da kad god potpredsjedniku Vlade Srbije i senatoru Republike Srpske Aleksandru Vulinu bude trebao njegov potpis za ulazak u BiH, neće ga dobiti.

Kovačević je naglasio da onaj koji hoće, umjesto u skladu sa Ustavom, da odluke donosi sam, na kraju će sam platiti i ceh.

- Samo polako - poručio je Kovačević, koji je i portparol SNSD-a.

Potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin spriječen je juče da prisustvuje obilježavanju 83 godine od zločina nad Srbima u Prebilovcima, jer vlasti na nivou BiH nisu odobrile prelet aviona preko BiH.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije uputilo je notu Ministarstvu inostranih poslova u Savjetu ministara, izražavajući nezadovoljstvo zbog sprečavanja Vulina da posjeti Prebilovce. U protestnoj noti je naglašeno da ta odluka nesumnjivo predstavlja kršenje dobrosusjedske diplomatske prakse.

Međutim, Vulin je jutros, ipak, stigao u Prebilovce i prisustvovao obilježavanju ovog zločina nad srpskim narodom.