latinica  ћирилица
06/08/2024 |  15:46 | Autor: RTRS

Sutra puštanje u rad sistema hlađenja centralnog medicinskog bloka UKC Srpske

Ugradnja sistema za rashlađivanje s ciljem obezbjeđivanja hlađenja Centralnog medicinskog bloka Univerzitetskog kliničkog centra /UKC/ Republike Srpske u Banjaluci je završena i time je riješen problem visoke temperature unutar zgrade objekta, saopšteno je danas iz ove zdravstvene ustanove.
UKC Srpske - Foto: RTRS
UKC SrpskeFoto: RTRS

U holu Centralnog medicinskog bloka sutra u 12.00 časova predviđene su izjave za novinare povodom puštanja u rad rashladnog sistema, kojem će prisustvovati i regionalni direktor kompanije "Vamed" iz Beča Martin Treml.

Do kraja godine nastavljaju se radovi na novoj kotlovnici čime će trajno biti riješeno pitanje i grijanja i hlađenja zgrade.

- U okviru ovog projekta biće sanirana i kuhinja, te UKC Republike Srpske ovom sanacijom dobija savremeni tablet sistem za distribuciju hrane - ističe se u saopštenju.

Mjesto radova ranije je posjetio generalni direktor UKC-a Vlado Đajić sa predstavnicima Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske i regionalnim direktorom kompanije "Vamed" Martinom Tremlom.

Đajić je tada rekao da je cilj, osim dobrih operacionih sala i liječenja, obezbijediti pacijentima i smještaj i udobnost, te zahvalio resornom ministarstvu što se uključilo i nadzire poslove.