latinica  ћирилица
06/08/2024 |  16:11 ⇒ 16:12 | Autor: SRNA

Savić: Prema Konakovićevoj logici, prvo bi njega trebalo protjerati iz BiH

Savjetnik predsjednika Republike Srpske Bojan Savić izjavio je da bi, prema logici Elmedina Konakovića, trebalo prvo njega protjerati iz BiH, jer ne poštuje institucije zemlje u koju se zaklinje, a trebao bi i da krivično odgovara zbog stalnih zloupotreba položaja.
Bojan Savić - Foto: Ustupljena fotografija
Bojan SavićFoto: Ustupljena fotografija

- Cirkus koji su priredili bošnjački ministri, na čelu sa Konakovišćem, u namjeri da spriječe dolazak potpredsjednika Vlade Srbije i senatora Republike Srpske Aleksandra Vulina u Prebilovce otkrio je koliko je stepen histerije i mržnje bošnjačkog naroda prema svemu što je srpsko, pa i prema stradalim Srbima. Svakom normalnom čovjeku je nemoguće da shvati da neko može i na takav način da se poigrava i pokazuje toliku mržnju prema srpskim žrtvama - istakao je Savić.

On je naglasio da ovdje nije riječ o Vulinu, nego o pokušajima ponižavanja srpskih žrtava i sprovođenja neke sile i zakona bez bilo kakvog osnova.

- Prvo, nisu mogli da smisle ništa pametnije, pa su glumili da nema ko da potpiše odluku kojom se odobrava prelet aviona Srbije na području BiH, da bi se na kraju oglasio 'strašni' Konaković i svojim bljuvotinama priznao koliko je prizeman, a pokušava da provodi neku silu iako zna da za to nema nikakvo pravo, a još manje da je sila. On je samo ministar koji treba da radi svoj posao u skladu sa zakonom, a ne pojedinac koji može da sprovodi stranačku politiku - rekao je Savić.

On je ukazao da je ovo još jedna potvrda da sva kompleksnost BiH i problemi u njenom funkcionisanju dolaze od bošnjačkog nastojanja da stalno rade protiv Srba i Republike Srpske.

- Dejtonski sporazum je tačno definisao prava i obaveze, ali Bošnjaci sve ovo vrijeme negiraju ustavno uređenje BiH i pokušavaju da djeluju mimo ustavnih okvira, i to je sav problem. Oni ne mogu da prihvate činjenicu da je BiH sastavljena od dva ravnopravna entiteta, da ona nije vlasništvo muslimana i da ratni san o unitarnoj BiH nikada neće dosanjati - naveo je Savić.

On je konstatovao da se Konaković, koji ne zaslužuje nikakvo poštovanje, uporno bori za neko svoje mjesto među Bošnjacima, i to na silu glumeći neku silu, a u stvari je osoba bez stava koja samo nešto pokušava, ali bezuspješno.

- Јedino što mu je uspješno jeste da Bošnjake i BiH bruka na svakom koraku, gdje god stigne. Sramno je u šta se sve upušta ta osoba, bez imalo skrupula i to u dane kada Srbi oplakuju svoje stradale. Јadno, tužno i bijedno - ocijenio je Savić.

On je istakao da je Konaković dio onih struktura koje žele da zauvijek ućutkaju Srbe i zabrane im da govore o zvjerstvima koja su počinjena nad Srbima, da bi se on predstavio kao neki veliki Bošnjak i njihov vođa, jadno i žalosno.

- Može Konaković, i razni drugi konakovići da raznim prevarama pokušavaju da pokazuju da se oni kao nešto pitaju i da mogu nešto kao da naprave, ali činjenica je da je Republika Srpska trajna, da ima sva prava i da je bez njenog stava nemoguće donijeti i jednu zvaničnu odluku. Prevare i podvale Bošnjaka srušile su naše odnose, kao što ruše i BiH. BiH je neuspješna, propala i takva će i ostati, jer Bošnjaci ne dopuštaju da ide naprijed. Koliko god im usta bila puna BiH, sve im je uzalud, jer je sami uništavaju i na kraju će je i uništiti - zaključio je Savić.