latinica  ћирилица
06/08/2024 |  16:12 ⇒ 19:33 | Autor: RTRS

Bronza za Miodraga Ostojića iz Bijeljine na Međunarodnoj olimpijadi iz fizike (VIDEO)

Miodrag Ostojić, učenik Tehničke škole "Mihajlo Pupin" iz Bijeljine, osvojio je bronzanu medalju na nedavno održanoj 54. Međunarodnoj olimpijadi iz fizike koja je održana u Isfahanu u Iranu.
Miodrag Ostojić -
Miodrag Ostojić

Ostojić je na ovom takmičenju učestvovao kao član olimpijskog tima iz BiH koji ima pet članova, a osim njega bronzu je osvojio i Muhamed Nuhanović iz Tuzle.



Miodrag za sebe kaže da je oduvijek bio znatiželjan tražeći odgovore na brojna pitanja. Kada je u školi dobio fiziku uvidio je da mu ona može ponuditi odgovor, kako da shvatimo prirodne zakone koji važe ne samo za prirodu i sve što nas okružuje, već i za sve što je stvorio čovjek.

Već u osmom razredu bio je drugi na republičkom takmičenju iz fizike, U drugom razredu srednje škole postao je republički prvak iz fizike i plasirao se na evropsku olimpijadu koja je održana u Ljubljani. Prošle godine bio je jedini član olimpijskog tima iz Republike Srpske na Svjetskoj olimpijadi održanoj u Tokiju, a ove godine učestvovao je na evropskoj olimpijadi u Gruziji i svjetskoj u Iranu gdje se okitio bronzom.