latinica  ћирилица
06/08/2024 |  16:17 ⇒ 17:51 | Autor: RTRS

Bijeljina: Žrijebanje političkih partija u sali Centra za kulturu (VIDEO)

Gradska izborna komisija u Bijeljini danas nije mogla da obavi žrijebanje političkih partija, u skladu sa rokovima koje je u zakazano vrijeme, propisala Centralna izborna komisija.
Žrijebanje političkih partija - Foto: RTRS
Žrijebanje političkih partijaFoto: RTRS

U ranije rezervisanoj sali Gradske uprave Bijeljina sastanak je držao gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović, čime je Gradskoj izbornoj komisiji onemogućen rad. Sat vremena kasnije, Gradska izborna komisija, žrijebanje političkih partija, obavila je u sali Centra za kulturu.

- Nismo mogli pristupiti sali zbog sastanka gradonačelnika sa nekim timom. Zamolili smo predstavnike političkih partija da ponovo pristupe žrijebanju koje je održano u Centru za kulturu. Јoš jednom apelujem na Gradsku upravu da nam obezbijedi što je obavezna u skladu sa zakonom, osnovne uslove za rad. Usvojen je budžet ali GIK ne može da raspolaže sa sredstvima. Definitivno nećemo moći sprovesti izbore ako se u sljedećih 24 časa ne obezbijede uslovi za rad . Molim i vas medije da prenesete ovu poruku da ako ne bude izbora da se zna ko je odgovoran - kaže Dijana Savić Božić predsjednik GIK-a Bijeljina.