latinica  ћирилица
06/08/2024 |  17:08 ⇒ 19:59 | Autor: RTRS

Zbog uvođenja reda u mjerenje gledanosti, Milica Ristović Krstić mjesecima meta napada bošnjačkih saradnika i medija (VIDEO)

Apsolutno je netačno da su podzakonski akti doneseni nezakonito, rekla je za RTRS Milica Ristović Krstić direktorka Instituta za metrologiju BiH i demantovala sve navode njenog zamjenika Harisa Memića koje je on napisao i uputio ministrima u Savjetu ministara.
Milica Ristović Krstić - Foto: RTRS
Milica Ristović KrstićFoto: RTRS

- On se tu poziva na famozne konsultacije sa Savjetom, da nije došlo do njih i da sam samostalno donijela odluke. Međutim, Savjet je bio u prilici da dobije sve te akte, oni su bili upućeni predsjednicima Savjeta na razmatranje, međutim do sjednice Savjeta nikad nije došlo - istakla je Ristović Krstić.

Navodi da je vrlo neobično i zanimljivo to što se sada fokusira na rad Savjeta i konsultacije sa Savjetom.

- Neobično je, imajući u vidu da praktično nijedan podzakonski akt Instituta za metrologiju nikada nije donesen uz konsultacije sa Savjetom, jer praktično Savjet jedan dugi niz godina, tačnije osam, u mandatu prethodnog direktora nije postojao uopšte. Tako da su više manje svi podzakonski akti doneseni bez Savjeta jer Savjeta tada nije ni bilo - dodaje ona.

Poručuje da je apsolutno netačna tvrdnja Memića i da je to vrlo lako dokazivo.

- Pojedini mediji su digli ogromnu paniku oko usvajanja Pravilnika, gdje govore da će sada neke političke opcije da upravljaju mjerenjem televizijske gledanosti. To je apsolutno netačno zato što ovi novi uređaji koji su propisani su imuni na bilo kakav uticaj onoga ko mjeri na rezultate gledanosti - istakla je ona.