latinica  ћирилица
06/08/2024 |  18:05 ⇒ 18:17 | Autor: TANЈUG

Pešić: Pokazali smo ponos i karakter na meču sa Australijom

Selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić izjavio je danas da je njegov tim pokazao ponos i karakter na meču protiv Australije u četvrtfinalu Olimpijskih igara u Parizu.
Košarkaši Srbije (Foto: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ nr) -
Košarkaši Srbije (Foto: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ nr)

Košarkaši Srbije su se plasirali u polufinale OI pošto su ranije danas poslije produžetka pobijedili Australiju rezultatom 95:90.

- Počeli smo loše četvrtfinale, koje je eliminaciono i teško s mentalnog aspekta, iako većina misli da je važno biti opušten u donošenju odluka u napadu, u smislu samopouzdanja. Ipak je totalno obrnuto. Prvi put nam se desilo da su nam noge otkazale od pritiska, nismo stigli da napravimo faul, ne samo jer su DŽoš Gidi i Peti Mils fantastični - rekao je Pešić na konferenciji za medije.

Pešić je dodao da nedostaje samopouzdanja.

- Samopouzdanje nam je potrebno, a podbacili smo, gledali smo jedni druge. Oni su to iskoristili i igrali na ivici faula. Nismo imali rešenje za agresivnu odbranu. Sva je sreća da u košarci postoje dva poluvremena, da se presaberemo i vidimo šta možemo. Pokazali smo ponos i karakter - dodao je selektor Srbije.

Pešić je istakao da Australija ima fantastičan tim.

- Ne znam šta je bolje, da igraš loše i pobjediš ili držiš kontinuitet i pobjediš. Australija je fantastična ekipa, da naši momci nisu pokazali želju za pobjedom i promijenili odbranu, izgubili bismo. Onda bi krenulo objašnjavanje da je trebalo da držimo Nikolu Јokića 50 minuta. Vidjeli ste utakmicu protiv Јužnog Sudana, vidjeli ste kako smo strateški napali ispod koša preko Јokića i Milutinova. Јedanput sviraju faul, pa ne. Bogdan Bogdanović je kao najbolji spoljni igrač dobijao proklizavanja. Mi nismo komentarisali suđenje, Srbija ne komentariše to dok sam ja trener. A protivnički trener je bio više okrenut sudijama. Staro pravilo je da ko izgubi ima pravo da se ljuti - istakao je Pešić.

Kapiten košarkaške reprezentacije Srbije Bogdan Bogdanović izjavio je danas da je njegov tim pokazao karakter na meču četvrtfinala Olimpijskih igara u Parizu protiv selekcije Australije.

Srbija će u polufinalu OI igrati protiv pobjednika meča SAD - Brazil, koji je na programu večeras od 21.30 časova.