latinica  ћирилица
06/08/2024 |  23:15 | Autor: TANЈUG

Maja Ognjenović se oprostila od reprezentacije: Bilo mi je mnogo lijepo i teško

Odbojkašica Srbije Maja Ognjenović potvrdila je večeras u Parizu da je završila reprezentativnu karijeru.
Maja Ognjenović - Foto: Ustupljena fotografija
Maja OgnjenovićFoto: Ustupljena fotografija

Odbojkašice Srbije su večeras u četvrtfinalu OI poražene od Italije rezultatom 3:0, po setovima 26:24, 25:20, 25:20.

- Teško je, bila sam zadovoljna kako smo počele meč, imale smo dobru energiju, za dozu samopouzdanja, bilo je sve sjajno do pred kraj, vodile smo 19:15, na ovom nivou ta prednost ne može da se ispusti, to sam mislila, vjerovala sam da nećemo tu priliku ispustiti. Kad se izgubi tako par poena u nizu na samom kraju psihološki se odrazi na tim - izjavila je Maja Ognjenović novinarima u Parizu po završetku meča.

Ona je istakla da je reprezentacija Srbije pokušavala tokom cijelog meča da uhvati priključak.

- Treći set je ispalo kao da su toliko dominantnije, ne mogu to da prihvatim, one danas nisu ništa značajno pokazale. Uvijek smo strahovale od Paole Egonu, niko se nije posebno izdvojio, i onda mi još teže da shvatim što je toliko ubjedljivo bilo u trećem setu, da su nas rasturile... Pričamo da vjerujemo, da igramo, ali to je bilo na ivici nemoguće misije. Bilo je izmjena i pokušaja da se nešto promijeni, ne znam... - dodala je odbojkašica Srbije.

Maja Ognjenović je izjavila da je željela da sa reprezentacijom Srbije osvoji zlato u Parizu.

- Znale smo da ima pet-šest ekipa za medalje, vjerujem da bismo izabrale Italiju da smo mogle da biramo rivala za četvrtfinale. Znale smo kako da ih dobijamo na prošlim prvenstvima. Ostaje velika žal, pričali smo o zlatu i medalji, na kraju ovakav poraz, možemo samo da ga prihvatimo, 3:0 u četvrtfinalu rezultat je na koji ne može mnogo da se doda - dodala je ona.

Reprezentativke Srbije su plakale po završetku duela sa Italijom.

- Svi su došli i zbog mog rođendana, trudila sam se da nemam emociju, nisam htjela da me to omete. Svakako da jeste i teško za prihvatiti, svi moji osim roditelja su bili tu, gledale smo i neki video što su nam se naši javljali pa smo emotivne bile sve dva dana, ogroman naboj, prevelika želja i nije bilo jednostavno ostati priseban - rekla je Ognjenović, koja danas slavi 40. rođendan.

Ona je na kraju potvrdila da je završila reprezentativnu karijeru.

- Da, da, definitivno, kraj. Došlo je vrijeme za to, uživala sam, bilo mi je prelijepo, zahvalna sam na svim medaljama, naučenim stvarima, emocijama, svim saigračima, sadašnjem i bivšim selektorima, velika zahvalnost svima. Bilo mi je mnogo lepo i mnogo teško - zaključila je Maja Ognjenović.