latinica  ћирилица
07/08/2024 |  09:18 ⇒ 13:29 | Autor: RTRS

Počela saradnja Srbije i Srpske u oblasti bezbjednosti djece na internetu

skladu sa Deklaracijom Svesrpskog sabora o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda, Nacionalni kontakt centar Ministarstva informisanja i telekomunikacija Srbije za bezbjednost djece na internetu proširio je aktivnosti i na teritoriji Republike Srpske.
Počela saradnja Srbije i Srpske u oblasti bezbjednosti djece na internetu - Foto: Ustupljena fotografija
Počela saradnja Srbije i Srpske u oblasti bezbjednosti djece na internetuFoto: Ustupljena fotografija

- Obukom koju su stručnjaci Kontakt centra održali državnim službenicima Republike Srpske u Banjaluci počelo je i sprovođenje saradnje Srbije i Republike Srpske i u oblasti bezbjednosti dece na internetu - saopštilo je Ministarstvo informisanja i telekomunikacija Srbije.

Tim Kontakt centra kolegama je predstavio niz aktivnosti koje Centar realizuje putem obrazovnih programa i informisanja djece, roditelja i nastavnika o prednostima, rizicima i načinima bezbjednog korišćenja interneta, kao i putem jedinstvenog mjesta za pružanje savjeta i prijema prijava u vezi sa bezbjednošću djece na internetu.

- Na obukama su podeljena dosadašnja radna iskustva i izazovi, kao i sadržaj obrazovnih programa koji za cilj imaju sticanje znanja i vještina kod polaznika u vezi sa rizicima, preventivnim djelovanjem i reakcijama u slučaju ugrožavanja bezbjednosti djece na internetu - dodaje se u saopštenju.

U narednom periodu, kako se navodi, planirane su nove aktivnosti, kao i dalje intenziviranje saradnje Srbije i Republike Srpske u oblasti bezbjednosti djece na internetu.