latinica  ћирилица
07/08/2024 |  11:24 ⇒ 12:41 | Autor: RTRS

U Palama obilježeno 26 godina od ubistva Srđana Kneževića

U Palama je obilježeno 26 godina od svirepog i još nerazjašnjenog ubistva legendarnog komandanta elitne jedinice Vojske Republike Srpske "Beli vukovi" Srđana Kneževića.
Ubistvo Srđana Kneževića, godišnjica - Foto: RTRS
Ubistvo Srđana Kneževića, godišnjicaFoto: RTRS

Na spomenik Srđanu Kneževiću položeni su vijenci.

Predsjednik Udruženja boraca "Beli vukovi" Јanko Šešlija izjavio jeda svake godine apeluju nadležene, prvenstveno Tužilaštvo BiH, da taj svirepi zločin rasvijetle i istakao da je sramota što to za punih 26 godina nije učinjeno.

Šešlija je napomenuo da su nakon ubistva Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske i Tužilaštvo BiH preduzeli mjere, da se vodila istraga i bio formiran predmet, ali da, nažalost, na kraju nije bilo epiloga.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić rekao je da je Knežević kao legendarni komandant najviše zadužio Pale i da je dobrim dijelom zaslužan za odbranu Republike Srpske zajedno sa svojom jedinicom koja je bila sinonim za slobodu.

- Polaganjem cvijeća i vijenaca sjećamo se Srđana i svega onoga što je uradio. Punih 26 godina je prošlo od ubistva i kažem da smo kao društvo neuspješni kada i dalje nemamo otkrivene nalogodavce i izvršioce njegovog ubistva. Porodica je ogorčena na sistem koji u kontinuitetu tolike godine nije uspio da ovo riješi - istakao je Ćosić.

Srđan Knežević mučki je ubijen 7. avgusta 1998. godine na parkingu ispred zgrade u centru Pala u kojoj je stanovao sa suprugom i dva sina.