latinica  ћирилица
07/08/2024 |  12:21 ⇒ 12:55 | Autor: RTRS

Ninković: Izjednačiti subvencije za državne i privatne vrtiće; Izgraditi i nove vrtiće

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Ljubo Ninković rekao je da u Banjaluci treba izjednačiti subvencije između državnih i privatnih vrtića i da je dugoročno rješenje izgradnja novih vrtića.
Ljubo Ninković - Foto: RTRS
Ljubo NinkovićFoto: RTRS

Ninković je rekao da Grad nije preduzeo nijednu ozbiljnu mjeru kako bi se pozabavio problemima sa kojima se suočavaju roditelji čija djeca idu u privatne vrtiće i izdvajaju za to mnogo više nego oni u javnim vrtićima.

Smatra da su posljednja obećanja iz Gradske uprave o vaučerima za roditelje djece u privatnim vrtićima bila politički marketing.

Ninković je naglasio da roditelji čija djeca idu u privatne vrtiće moraju dobiti subvencije, odnosno izjednačiti se sa državnim vrtićima jer Gradska uprava nije obezbijedila nijedno novo mjesto u javnom vrtiću.

Istakao se da postoji potreba izgradnje novih vrtića, čime bi se obezbijedila jednaka prava za svu djecu.

Ninković je rekao da je zaprimljeno više od 3.000 prijava za vrtiće, a da će trenutno biti primljeno samo 400 djece, te da će više od 2.000 mališana ostati ostati bez mjesta u vrtićima.

Najavio je sastana sa roditeljima.

- Zbog toga ćemo u petak, 9. avgusta u 16.00 časova u Banskim dvoru organizovati razgovor i dogovor sa roditeljima čija djeca idu u privatne vrtiće da izađemo sa zajedničkim stavom i rješenjem pred gradonačelnika - rekao je Ninković.