latinica  ћирилица
07/08/2024 |  14:09 | Autor: TANЈUG

Tina Krajišnik se oprostila od reprezentacije Srbije

Košarkašica Srbije Tina Krajišnik potvrdila je danas da je završila reprezentativnu karijeru.
Tina Krajišnik (lijevo) Foto: EPA-EFE/MARK EVANS -
Tina Krajišnik (lijevo) Foto: EPA-EFE/MARK EVANS

Košarkašice Srbije su danas poražene u četvrtfinalu Olimpijskih igara od selekcije Australije rezultatom 85:67.

- Pomiješane su emocije jer nismo uspjele ono što smo htjele. Nije bio naš dan, pretrčale su nas i to je bio najveći problem. Koristile su naše greške u napadu, igrale kontre, a naša odbrana nije funkcionisala. Ne treba zanemariti to što smo uradili ove djevojke su dobre i u narednim godinama će osvajati medalje - izjavila je Krajišnik novinarima u Parizu.

- Ovo je bila moja poslednja utakmica, suze su jer nema borbe za medalju. Na kraju mi je došla misao da nemam tu šansu i to je to - dodala je srpska košarkašica.

Košarkašica Srbije Saša Čađo je izjavila da su njene saigračice dale maksimum na OI u Parizu.

- Ponosna sam na svaku djevojku i one koje nisu tu, znamo koliko smo se dale za ovo. Normalno, uvek ti je žao, hoćeš da pobediš ali šta je tu. Ponosna sam na djevojke, hoću da ih zagrlim i poljubim. Nikad o tome ne razmišljam, pojam da treba da se oprostim mi nije u glavi i teško mi je, meni je igranje košarke reprezentacija i želim da još da budem uz ove djevojke - dodala je Čađo.

Nevena Јovanović je takođe najavila kraj reprezentativne karijere.

- Znači da je kraj, nažalost, na ovaj način. Sada je trenutno toliko bolno, ima puno više lepih emocija, nego lošijih. Kada ovaj dan prođe, emocije će popustiti i sećaću se lepih koje smo imali. Sve mi je sa njima drago i dobro i loše, sve su to neka iskustva koja jedna bez drugih ne bi mogla da bude tu. Pamtiću sve medalje, sate i sate provedene na treningu. Baš je teško na ovaj način, ali to je sport, okrutan. Nije bio naš dan. Najlošije smo odigrali utakmicu koja je nokaut. Sigurno je da će nas boljeti neko vrijeme - istakla je Јovanović.