latinica  ћирилица
07/08/2024 |  16:51 ⇒ 19:21 | Autor: SRNA

Dvadesetjednogodišnji pacijent helikopterom prebačen iz Podgorice u Beograd

Pripadnici Helikopterskog servisa Republike Srpske i ljekari Univerzitetskog-kliničkog centra Republike Srpske uspješno su izveli vazdušni medicinski transport dvadesetjednogodišnjeg pacijenta iz Podgorice u Beograd saopšteno je Srni i pojašnjeno da je riječ o osiguraniku Fonda zdravstva Srpske, te naglašeno da je ovo 44. ovakav transport od početka godine.
Helikopterski servis Republike Srpske - Foto: RTRS
Helikopterski servis Republike SrpskeFoto: RTRS

Ovim su potvrdili svoju ključnu ulogu u hitnim intervencijama i pokazali svoju posvećenost i stručnost kada je riječ o spasavanju života.

- Pacijent, čiji su inicijali D.B. pretrpio je tešku povredu lijeve noge, te je nakon operativnog liječenja u Kliničkom centru Crne Gore transportovan u Kliniku za ortopediju i traumatologiju Vojno-medicinske akademije. Transport je izveden pod strogim nadzorom medicinskog osoblja, koje je pacijentu pružilo neprekidnu podršku i monitoring tokom cijelog leta - pojasnili su iz Helikopterskog servisa.

Zahvaljujući koordinisanom radu i vrhunskoj opremljenosti, pacijent je sigurno stigao u specijalizovanu ustanovu, gdje će mu biti pružena potrebna specijalistička njega.

- Ovo je već 44. uspješno realizovan vazdušni medicinski transport u ovoj godini, što govori o visokom nivou efikasnosti Helikopterskog servisa Republike Srpske. Ovaj servis je postao nezamjenjiv u pružanju hitne medicinske pomoći, posebno u situacijama kada je vrijeme ključni faktor za spašavanje života - ističe se u saopštenju.

Takođe, kažu da je svaki uspješan transport rezultat zajedničkog rada i predanosti da bi se pružila najbolja moguća njega pacijentima.

- Ponosni smo na naš tim i njihovu posvećenost. Ljekari Univerzitetskog-kliničkog centra Republike Srpske takođe su izrazili zadovoljstvo uspješnom saradnjom i istakli važnost ovakvih intervencija u poboljšanju zdravstvene zaštite u regionu - navodi se u saopštenju.

U saopštenju je zaključeno da Helikopterski servis i dalje ostaje na raspolaganju za sve hitne medicinske potrebe, nastavljajući da pruža brzu i efikasnu pomoć onima kojima je najpotrebnija.