latinica  ћирилица
07/08/2024 |  17:28 ⇒ 17:28 | Autor: RTRS

Otvorena likovna kolonija Udruženja likovnih umjetnika Prijedor

U prijedorskoj Galeriji "Sreten Stojanović" otvorena je druga likovna kolonija Udruženja likovnih umjetnika Prijedor. Manifestacija se organizuje u okviru Prijedorskog ljeta, a finansijski je podržana od Gradske uprave.
Prijedor - likovna kolonija - Foto: RTRS
Prijedor - likovna kolonijaFoto: RTRS

Tokom trodnevnog trajanja likovne kolonije, svi ljubitelji umjetnosti moći će da posjete prijedorsku Galeriju i dožive ljepotu umjetničkog procesa stvaranja.

Na koloniji učestvuje 10 članova Udruženja likovnih umjetnika Prijedor. Stvaraće na platnu akrilnim bojama u slobodnoj temi.

- Imamo umjetnike koji rade i djeluju više od 50 godina, ali imamo jednostavno i studente, odnosno mlade, koji pokušavaju da se nekako uklope i pronađu svoju aktinvnost, odnosno, pronađu svoje mjesto na likovnoj sceni - rekla je Milica Tošić, predsjednica Udruženja likovnih umjetnika Prijedor.

Razmjena iskustava, sklapanje novih prijateljstava, uspostavljanje saradnje, samo su neki od benefita likovne kolonije za same umjetnike.

Udruženje likovnih umjetnika Prijedor osnovano je 2010. godine, broji oko 30 članova a cilj je bogaćenje likovne scene Prijedora.