latinica  ћирилица
08/08/2024 |  11:22 ⇒ 14:02 | Autor: RTRS

Dodik: Sve što rukovodstvo Srbije radi usmjereno je ka napretku države; Zdravlje nacije je prioritet

Sve što rukovodstvo Srbije radi usmjereno je ka napretku i prosperitetu države i zaštiti interesa srpskog naroda i svih građana, rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.
Milorad Dodik - Foto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Milorad DodikFoto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

- Zdravlje nacije prioritet je predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, što je dokazao tokom pandemije. Nijedna zlurada izjava ne može umanjiti tu činjenicu - naveo je Dodik na Iksu.

Dodik je istakao da Vučić nikada neće dozvoliti da bilo ko i zbog bilo čega ugrozi Srbiju, njene građane, a pogotovo ne njihovo zdravlje, ali će, kao svaki vizionar, učiniti sve da se Srbija razvija i ide ukorak sa svijetom.

- Kada je pred kraj 19. vijeka krenula izgradnja željeznice u Srbiji, dešavali su se protesti. Najveći otpor nakon Drugog svjetskog rata u Srbiji izražavan je protiv izgradnje puteva. Tako i danas pojedinci protestuju protiv eksploatacije litijuma - naveo je Dodik.

Naglasio je da odlučnost rukovodstva Srbije da se ovom poslu pristupi samo uz najviše garancije da će on biti realizovan po najstrožim ekološkim kriterijumima, svjedoči o posvećenosti zaštiti interesa i države i građana.

- Јasna poruka da je eksploatacija moguća tek kada sve studije i analize pokažu bezbjednost po okolinu, govori o odgovornom pristupu. Srbija je Evropa i Aleksandar Vučić nikada neće dozvoliti da je bilo ko drugačije tretira i u ekonomskom i u ekološkom pogledu - zaključio je Dodik.