latinica  ћирилица
08/08/2024 |  14:02 ⇒ 14:05 | Autor: sputniknews.com

Da li će Đoković otići u Sinsinati na masters?

Novak Đoković, najbolji teniser svih vremena, na mastersu u Sinsinatiju brani 1.000 bodova, ali pitanje je hoće li otići na taj turnir jer bi u to vrijeme mogao da slavi zlatnu medalju u Srbiji.
Novak Đoković (Foto: EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG) -
Novak Đoković (Foto: EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG)

Pokazao je Novak Đoković mnogo puta tokom karijere koliko mu znači Srbija i zato je zlatnu medalju na aktuelnom takmičenju opisao kao najveći uspjeh u svojoj karijeri. Najavio je da želi da je proslavi sa svojim narodom kao što je to uradio poslije US Opena prošle godine sa košarkašima, a taj doček mogao bi da se dogodi 13. avgusta.

Ukoliko ostane taj datum i Novak odluči da bude tu sa ostalim osvajačima medalja to bi značilo da će imati problem za masters u Sinsinatiju koji počinje dva dana ranije.

Srpski as je taj masters prošle godine osvojio pobjedom nad Karlosom Alkarasom u finalu i zato brani 1.000 bodova, međutim nije isključeno da ga preskoči sada kada mu bodovi i ATP lista nisu toliko važni.

Sa druge strane odlazak u Sinsinati ne mora potpuno da se isključi. Ukoliko datum proslave ostane 13. avgust, a Novak želi da bude i tu i na drugoj strani svijeta, on bi možda mogao pravo poslije dočeka da se uputi u Ameriku, ali situacija će zavisiti i od samog rasporeda.

Sa turnira još nema zvanične potvrde, ali Novak je i dalje na spisku igrača koje organizatori očekuju.