latinica  ћирилица
09/08/2024 |  07:26 ⇒ 07:57 | Autor: TANЈUG

Pešić: Ponosan sam, nismo dobili poštovanje od sudija

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić izjavio je da je ponosan na ekipu, kao i da nisu dobili poštovanje od sudija.
Svetislav Pešić (foto: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ nr) -
Svetislav Pešić (foto: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ nr)

- Ponosan sam kako smo igrali, posebno jer smo se vratili od minus 24 protiv Australije. Vidjela se mentalna snaga naša, jedna ili dvije lopte su odlučile. Ima pravilo u Srbiji koje upotrebljavamo, ko gubi ima pravo da se ljuti. Јa nisam ljut nego ponosan, vidjeli ste kako smo igrali, Milutinov je imao temperaturu, ni Јović nije bio spreman. Hajde da ih oporavimo za veću rotaciju protiv Nijemaca - izjavio je Pešić novinarima u Parizu.

On je poručio da ne traži opravdanja, kao i da je ljut zato što sudije nisu ukazale poštovanje prema njegovom timu, odnosno Nikoli Јokiću i Bogdanu Bogdanoviću.

- Ne tražim opravdanja, ljut sam jer nismo dobili respekt od sudija, ne samo na ovoj utakmici. Јer ako najbolji igrač na svetu za 37 minita šutira četiri slobodna bacanja, a svaki drugi napad ima loptu, a Bogdanović jedno za 31 minut i svaki treći napad ima loptu, čudne stvari su se dešavale. Miran sam, nisam ljut, razočaran sam jer ova ekipa nije dobila respekt od sudija. Rekao sam igračima da ne pričaju, već se bore i sudije će nagraditi, ali to večeras nismo vidjeli - kostatovao je Pešić.

Košarkaši Srbije izgubili su u polufinalu Olimpijskih igara u Parizu od selekcije SAD rezultatom 95:91.

Srbija će se u borbi za bronzanu medalju u subotu sastati sa Nemačkom, koja je izgubila od Francuske.