latinica  ћирилица
09/08/2024 |  09:24 ⇒ 10:23 | Autor: RTS

Stiv Ker: Srbija odigrala savršeno, jedna od najtežih i najboljih utakmica u mom životu

Američki selektor Stiv Ker rekao je poslije pobjede SAD nad Srbijom u polufinalu OI da mu je to jedna od najboljih utakmica u životu.
Stiv Ker (Foto: EPA/YOAN VALAT) -
Stiv Ker (Foto: EPA/YOAN VALAT)

- Ovo je bila jedna od najboljih utakmica u mom životu, a znao sam da će ovo biti najteži meč na cijelom turniru. Rekao sam to mojim pomoćnicima - sumirao je utiske Ker.

Trener Golden Stejt voriorsa i američke reprezentacije smatra da je Srbija jako dobro vođen tim.

- Srbija je tako dobar tim, a pritom nikada nije lako da bilo koju ekipu dobijete tri puta zaredom u kratkom roku. Mi smo ovakvu Srbiju dobili dva puta i bez neizvjesnosti, mrzio sam to. Znao sam da će sada biti teško - naglasio je Ker.

"Odigrali su savršeno, sjajni su, klasa..."

Američki selektor je u prvoj analizi zaključio da su izabranici Svetislava Pešića odigrali savršenu utakmicu, te da su se dešavale stvari koje, kako kaže, nije očekivao.

- Ubacili su toliko teških šuteva. Aleksa Avramović je pogodio četiri trojke u prvom poluvremenu, to ne očekuješ. Ali, to su Olimpijske igre, trenutak, bili su briljantni, isporučili važne stvari pod pritiskom. Sjajan tim, klasa... Igraju tvrdo, tako zajednički - nije krio oduševljenje Ker.

Američki stručnjak je istakao da ga je utakmica sa Srbijom učinila istinskim skromnim.

- Počastvovan sam što sam bio dio ove utakmice. Srećan sam što smo pobijedili. Vidio sam neke srpske igrače kako plaču poslije utakmice i nekako sam se osjetio užasno, jer su uradili sve. Igrali su divnu košarku - rekao je Ker.

Selektor SAD je naveo kako je i cijelu utakmicu, ali i uoči meča, strepio od Nikole Јokića i ostalih, kako je istakao, dobro vođenih igrača.

- Srpski tim uvijek zna kako se igraju eliminacione utakmice. Tvrdi su, pametni. Ovaj tim im nije najbolji u šuterskom smislu, ako ih poredimo sa nekim ranijim selekcijama. Ali, trojke su im bile neophodne i dali su ih. Pogodili su skoro svaki važan šut - zaključio je američki selektor.